Celal Şengör topa tuttu: 'Sahtekarın biriydi'

Prof. Dr. Celal Şengör, konuk olarak katıldığı bir YouTube kanalında Cosmos adındaki ünlü belgeseli ile adını duyuran popüler bilimin öncülerinden astronom Carl Sagan hakkında yorumlarda bulundu.

Celal Şengör topa tuttu: 'Sahtekarın biriydi'

Özellikle son günlerde yaptığı açıklamalarla sosyal medyanın gündeminden düşmeyen isim Celal Şengör.

En son organ bağışı konusunda 'Elin dangalağına verip onu yaşatmanın anlamı yok' diyerek tartışma yaratan Prof. Dr. Celal Şengör, geçtiğimiz aylarda da Eski Sözlük'te katıldığını soru cevap etkinliğinde kendi dışkısını yediğini itiraf etmişti.

Ünlü Prof. Dr. Celal Şengör, bu sefer de ülkemizde Cosmos belgesiyle geniş kitlelere ulaşan Amerikalı gökbilimci, astrobiyolog Carl Sagan hakkındaki sözleriyle damga vurdu.

Şengör, konuk olduğu Youtube kanalında popüler bilimin öncülerinden astronom Carl Sagan hakkında yorum yaptı.

Cosmos'u izleyip izlemediği sorulan Şengör, izlemediğini belirterek 'Ben Carl Sagan'ı tanıdım, sahtekarın biriydi. Arkası boş bir adamdı' dedi.

Katıldığı programda, konu Carl Sagan'ın yazımında yer alıp sunduğu Cosmos'a (Kozmos) gelince jeoloji profesörü Şengör, sunucuya "Sen Cosmos'un ne tarafını izledin?" diye sorup sunucunun "İkisini de izledim" cevabını vermesi üzerine Sagan'ın sahtekarın biri olduğunu söyledi. Şengör, Sagan için şu ifadeleri kullandı:

"Çünkü ben Carl Sagan'ı tanıdım. Sahtekarın biriydi. Vallahi sahtekarın biriydi. Çok popüler, satış müthiş. Arkası boş bir adamdı ama onu söyleyeyim."

Etiketler
Celal Şengör YouTube