Araştırma: Bazı maymunlar taşları seks oyuncağı olarak kullanıyor

Araştırmacılar yakın zamanda Endonezya'daki bazı maymunların taşları çok özel bir şekilde, seks oyuncakları olarak kullandıklarını keşfettiler.

Araştırma: Bazı maymunlar taşları seks oyuncağı olarak kullanıyor

Ethology dergisinde bu ay yayınlanan bir makaleye göre, araştırmacılar 173 uzun kuyruklu makak popülasyonunu incelerken, makakların cinsel organlarına ve kasık bölgelerine taş vurup sürtündüklerini gözlemlediler. Davranış, araştırmacıları “Seks Oyuncağı” hipotezine götürdü.

Business Insider’ın haberine göre, araştırmacılar teoriyi çeşitli şekillerde değerlendirdiler. Genç erkeklerin yaşlı erkeklere göre davranışa katılma olasılıklarının daha yüksek olduğunu ve bunu genellikle ereksiyon gibi cinsel fizyolojik tepkilerin izlediğini gözlemlediler. Ayrıca, taşla yapılan eylemlerin, bazı diğer cinsel davranışlarla ilişkili olduğunu buldular.

YİYECEK BULMAKTA ZORLANMIYORLAR

Toplamda, araştırmacılar verilerin, davranışın “cinsel olarak motive edilmiş” olduğu teorisini kısmen desteklediğini söyledi.

Kanada’daki Lethbridge Üniversitesi’nde doktora öğrencisi ve çalışmanın yazarı olan Camilla Cenni, The New York Times’a yaptığı açıklamada, durumun, maymunların “bir tür kendi kendine yönlendirilen, alet destekli mastürbasyon” gerçekleştiriyor gibi göründüğü anlamına geldiğini söyledi.

Araştırmacılar, gözlemlenen makakların düzenli olarak insan gıdasına erişebildikleri bir bölgede yaşadıklarını ve bu nedenle diğer popülasyonlara göre yiyecek aramak için daha az zaman harcayabileceklerini de kaydetti.

Etiketler
Endonezya