Trump Facebook ve Twitter'a rakip oldu: İşte kurduğu sosyal medya ağının ismi!

Geçtiğimiz yıllarda kendi sosyal medya ağını kuracağını belirten ABD eski başkanı Donald Trump, Truth Social adlı platformun ilk adımlarını attığını açıkladı.

Trump Facebook ve Twitter'a rakip oldu: İşte kurduğu sosyal medya ağının ismi!

Daha önce kendi sosyal medya platformunu kuracağını açıklayan ABD eski başkanı Donald Trump, bugün yaptığı duyuruda Truth Social adlı platformun ilk adımlarını attığını belirtti.

Trump Taliban’ın Twitter’da aktif olduğunu ancak ‘en çok sevilen’ ABD eski başkanının susturulduğunu söyleyerek, bu olayın kabul edilemez olduğunu savundu. Sosyal medya girişimini kurduklarını açıklayan Trump, Truth Social’ın daha adil bir platform olacağını ifade etti.

Trump Medya ve Teknoloji Grubu, halka açık bir şirket olma girişiminde olduklarını ve bunun için Digital World Acquisition Corp. ile birleşmeye gittiklerini bildirdi.

Donald Trump yaptığı açıklamada, “Truth Social’daki ilk Truth’u çok yakında paylaşacağım için heyecanlıyım TMTG(Trump Medya ve Teknoloji Grubu), herkesin sesini duyurma amacıyla kuruldu.” dedi.

Twitter, Facebook ve YouTube’dan 6 Ocak’ta yaşanan olaylar sebebiyle yasaklanan Trump, sosyal medya platformlarına tepki göstermişti. YouTube, şiddet riski azaldıktan sonra yasağın kaldıracağını belirtirken Facebook en erken 2023 yılında platforma tekrar geri dönebileceğini duyurdu. Twitter ise yasağın kalıcı olduğunun vurguladı.

Kasım ayında Apple App Store’da yayınlanacak uygulama ilk olarak davet edilen kullanıcılar ile deneme sürecinden geçecek. Beta süreci 2022’nin ilk çeyreğinde bittikten sonra herkes uygulamaya kayıt olabilecek.

Etiketler
Donald Trump Twitter Facebook