Instagram’dan rahatsız edici içerikler için yeni kontrol seçeneği

Facebook, Instagram kullanıcıları için yeni bir özelliği aktif hale getirdi. 18 yaşından büyük kullanıcıları kapsayan fonksiyon, artık platformdaki hassas niteliklere sahip içeriklerin otomatik olarak kontrol edilmesine izin verecek.

Instagram’dan rahatsız edici içerikler için yeni kontrol seçeneği

İnsanların Instagram’ı istedikleri deneyime dönüştürebilmelerini arzu eden Facebook, bu isteğini yorumları kapatma ve birinin Instagram’da sizinle etkileşime girmesini kısıtlama gibi araçlarla başlatmıştı. Son yenilikle birlikte ise platform, daha fazla kişiselleştirilebilir hale geldi.

KULLLANICILARA ŞU SEÇENEKLER SUNULUYOR

Kullanıcılarına daha fazla veya daha az hassas içerik görmek isteyip istemediklerini seçmelerine izin veren Instagram, Hassas İçerik Kontrolü adlı özellikle karşımıza çıkıyor. Bu özellik, uygulamanın Ayarlar penceresinde, Hesap > Hassas İçerik Kontrolü sayfasında mevcut. Kullanıcılara sunulan seçenekler ise şunlar:

İzin Ver: Rahatsız edici ve kırıcı olabilecek fotoğraf ve videoların tümünü görebilirsiniz.

Sınır (Varsayılan): Rahatsız edici veya kırıcı olabilecek bazı fotoğraflar ve videolar görebilirsiniz.

Daha da Fazla Sınırla: Rahatsız edici veya kırıcı olabilecek daha az fotoğraf ve video görebilirsin.

ŞU ANDA iOS KULLANICILARI FAYDALANIYOR

Instagram, yukarıdaki seçeneklerin arasına yalnızca İzin Ver opsiyonunu sonradan dahil etti. Şu anda kademeli olarak iOS kullanıcılara dağıtılan özellik, kısa süre içerisinde Android ve web sürümü de dahil olmak üzere herkes tarafından kullanılabilir hale gelecek.

Elbette ki 18 yaşından profiller bu özellikten faydalanabilecek. Reşit olmayanlar, fotoğraf ve videolarda kısıtlamaya maruz kalmaya devam edecek.

Etiketler
Instagram Facebook