Google'dan 6 yeni özellik!

Android cihazlarda bazı yeni özellikleri almak için uzun süre beklemenize gerek kalmayacak. Şirket mobil işletim sisteminin eski sürümlerini çalıştıran çeşitli cihazlara bir dizi bağımsız güncellemeyle birlikte gelen altı yeni özelliği duyurdu.

Google'dan 6 yeni özellik!

Android Mesajları (Pixel telefonlarda bulunan mesajlaşma uygulaması ve ' Android'e yaklaşan birkaç başka cihaz) kullananlar için Google artık mesajları belirli zamanlarda gönderilecek şekilde planlamanıza izin verecek.

Bir arkadaşınıza önemli bir şeyi hatırlatmak, birine çok zamanında mutlu yıllar dilemek veya etkinlikler düzenlemek için kullanılabilir olacak. Google'ın kendisi, başka bir saat diliminde bir arkadaşa mesaj gönderme örneğini de veriyor; bu şekilde, onlar uyumadıkları zaman dışarı çıkmak için bir mesaj planlayacak.

UYARI VAR

Ayrıca dikkat çeken bir nokta, Google, giriş kimlik bilgilerinizin açığa çıkması ve potansiyel olarak internetin gölgeli bölümlerinde bulunması durumunda sizi uyarmak için Chrome'da bir süredir kullandığı Şifre Kontrolü aracını tanıttı.

Araç, Google'ın çeşitli uygulamalarla çalışan Android genelinde otomatik doldurma özelliğiyle depolanan şifreler için geçerlidir. Şifrenizin ele geçirilmesi, mutlaka birisinin bilgilerinizi çaldığı anlamına gelmese de, şifrenizi değiştirmek kesinlikle doğru adım uygulaması bulunuyor.

İŞTE YAPILMASI GEREKENLER DİĞER UYGULAMALAR

Google Haritalar da uygun bir karanlık mod alıyor. Uygulama ayarlarına gidebilir, 'Tema'ya dokunabilir ve Her Zaman Koyu Temada'yı seçebilirsiniz. Aynı şekilde, daha parlak görünümü tercih ederseniz, açık temayı burada tutmayı da tercih edebilirsiniz.

GÖRME ENGELLİLERİ UNUTMADI

Android, görme engelli kişiler için bir erişilebilirlik özelliği olan TalkBack'te iyileştirmeler yaptı. Güncelleme "daha sezgisel hareketler, birleşik bir menü, yeni bir okuma kontrol menüsü ve daha fazlasını" içeriyor.

AÇMA KOLAYLILIĞI

Google, telefonunuza dokunmadan veya kilidi açmadan Asistan'ı kullanmayı da kolaylaştırıyor. Cihazınız artık işlemlerinizi onaylamak için daha kolay okunabilen kartlar gösterecek ve artık cihazınızın kilidini açmadan kısa mesaj gönderme ve arama yapma gibi daha kişisel işlemlere izin verebilme özelliği de mevcut.

HOŞ DEĞİŞİKLİK

Yapılan açıklamalar doğrultusunda, önceden, Asistan, bu eylemleri gerçekleştirmeden önce (kulaklık kullanmıyorsanız) telefonunuzun kilidini açmanızı gerektiriyordu ve bu da onları genellikle işe yaramaz hale getiriyordu. Telefonumun kilidini zaten açmış iseniz, bir numarayı çevirmek veya bir mesaj yazmak daha kolay hale getirildiği belirtildi.

OYUNLARDA GÜNCELLEME

Son olarak Google, duvar kağıdınızı özelleştirmenize, asistan aracılığıyla trivia oyunları oynamanıza ve başlatma ekranına kısayollar eklemenize olanak tanıyan Android Auto için birkaç güncellemeyi önümüzdeki günlerde sunacak.Kaynak

Etiketler
Google