TÜBİTAK’ın 'Bebekler nereden gelir?' adlı çocuk kitabı 'çocuklara zararlı' bulundu!

Küçükleri Muzır Neşriyattan Koruma Kurulu, TÜBİTAK'ın çocuklar için yayınladığı “Bebekler Nereden Gelir” kitabını muzır ilan etti. Kitap poşette, ancak 18 yaşından büyüklere satılabilecek.

TÜBİTAK’ın 'Bebekler nereden gelir?' adlı çocuk kitabı 'çocuklara zararlı' bulundu!

Beykoz 2.Asliye Ceza Mahkemesi'in aldığı karar üzerine, Anna Milbourne’un “Bebekler Nereden Gelir” kitabı Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Küçükleri Muzır Neşriyattan Koruma Kurulu tarafından muzır nitelikte olduğuna karar verildi.

"Bebekler Nereden Gelir" adlı çocuk kitabında, çocukların nasıl olduğu "Pipkin" adlı penguen üzerinden anlatılıyor, Kitabın tanıtım yazısında, "Pipkin aklına hep çok büyük sorular takılan çok küçük bir penguen. Bu kez, bebeklerin nereden geldiğini merak ediyor. Keşif yolculuğunda Pipkin'e eşlik edin ve sevimli mi sevimli hayvan yavrularıyla tanışın" deniliyor.

Kararda, kitapta yer alan bazı yazıların 18 yaşından küçüklerin "maneviyatı üzerinde muzır tesir yapacak nitelikte olduğu" belirtildi. Kitabın, Küçükleri Muzır Neşriyattan Koruma Kanunu' nunda yer alan kısıtlama hükümlerine tabi tutulacağı, söz konusu kanun hükümlerine göre; 'küçüklere zararlıdır' damgası vurulacağı kaydedildi.

Yasaya göre 'muzır' kabul edilen kitaplar “… ancak 18 yaşından büyük olanlara içi görülmeyen zarf veya poşet içinde" satılabiliyor. Bu zarf ve poşetlerin üzerinde eserin ismi ile “Küçüklere zararlıdır” ibaresinden başka hiçbir yazı ve resim bulunamıyor

YASAYA GÖRE 'MUZIR' İLAN ESERLER:

-Açık sergilerde ve seyyar bayiler tarafından satılamıyor.

-Dükkanlarda, camekanlarda ve benzeri yerlerde teşhir edilemiyor.

-Gazeteler, mecmualar, duvar ve el ilanları, radyo ve TV ile veya diğer suretlerle ilan edilemiyor, satışı için reklam ve propaganda yapılamıyor.

-Para karşılığı veya parasız, küçüklere gösterilemeyecek, hiçbir şekilde okullara sokulamayacak. Bu tür eserler, ancak, 18 yaşından büyük olanlara içi görülmeyen zarf veya poşet içinde satılabilecek.

Kaynak: ANKA

Etiketler
Poşet Zarar