Koronavirüsü yaydığı iddia edilen 5G'de ara karar

Antalya’dan sonra Kocaeli’nde de bir vatandaş 5G teknolojisi üreten ABD’li ve Çin’li şirketlere dava açtı. Kocaeli Tüketici Mahkemesi davayı kabul ederek BTK'ya, Türkiye’de bu teknolojinin kullanıp kullanılmadığını sordu.

Koronavirüsü yaydığı iddia edilen 5G'de ara karar

Antalya’dan sonra Kocaeli’nde yaşayan Vedat Çalık isimli bir vatandaş da 5G teknolojisine dava açtı. Bu teknolojinin koronavirüsün yayılmasında etkili olduğu iddiasıyla açılan davayı yürütün Kocaeli Tüketici Mahkemesi ara kararını açıkladı.

Mahkeme, davalı ABD’li Microsoft ve Çin’li firma olan Huawie şirketinin davaya karşı cevap dilekçesini göndermesini istedi.

BTK’YA SORULACAK

Mahkeme kararında, 5G teknolojisinin Türkiye'de kullanılıp kullanılmadığının Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK)’ya sorulmasını istedi.

Sözcü'nün haberine göre, kararda, “5G uygulamasının ülkemizde kullanılıp kullanılmadığı, kullanıldığı takdirde ne zamandan beri hangi alanlarda kullanıldığı, aktif 5G antenlerinin bulunup bulunmadığı, bulunmakta ise nerelerde bulunduğu ve sayıları hususunda bilgi verilmesine” hükmedildi.

Mahkeme, zararlı olduğu iddiasıyla talep edilen, “5G ürünleri ile ilgili toplatma ile reklamlarının durdurulmasını” ise reddederek davayı erteledi.

Etiketler
Koronavirüs Türkiye Kocaeli Antalya Ordu