Facebook'a 1 milyon 600 bin lira ceza

Kişisel Verileri Koruma Kurulu (KVKK), 'veri ihlali' gerekçesiyle Facebook'a toplam 1 milyon 600 bin lira idari para cezası uygulanmasına karar verdi.

Facebook'a 1 milyon 600 bin lira ceza

Facebook’u Türkçe olarak kullanan 280 bin 959 kullanıcının söz konusu veri ihlalinden etkilendiğini belirtildi.

18 Eylül 2019 tarihli "Facebook 'Başkasının Gözünden Gör' uygulaması üzerinden gerçekleşen veri ihlali hakkında Karar" KVKK'nın internet sitesinde bugün yayınlandı.

Açıklamada "Facebook temsilcisi tarafından Kurumumuza gönderilen 14.10.2018 tarihli e-posta ile Facebook sisteminin birbirinden farklı üç özelliği olan 'başkasının gözünden gör', 'doğum günü kutlayıcı' ve 'video yükleyicinin' etkileşimi sonucunda oluşan bir hatadan kaynaklanan veri ihlaline ilişkin bilgi verilmiştir" denildi.

Ancak Facebook'un e-posta ile yaptığı bilgilendirmenin takip eden hafta içinde yazılı olarak Kurula arz edileceğinin ifade etmesine rağmen, Kurul'a herhangi bir bildirim yapılmadığı, bunun üzerine Kurul'un resen inceleme başlattığı belirtildi.

İncelemeler sonunda Facebook'un teknik ve idari tedbirleri almakta kusurlu olduğu noktalar gereğince şirkete toplamda 1 milyon 600 bin lira para cezası kesildi.
Article share tools

Etiketler
Para Facebook