Bakan Kurum Hasar Gören Yapı Sayısını Açıkladı: Yangınlarca Ağır Bilanço

Abone ol

Bakan Kurum, Karabük, Bilecik, Sakarya, Uşak, Antalya, Kahramanmaraş ve Bursa’da yangınların yarattığı acı bilançoyu açıkladı. Karabük’te 74, Bilecik’te 16, Sakarya’da 12, Uşak’ta 13, Antalya’da 7, Bursa’da ve Kahramanmaraş’ta ise 5 yapı zarar gördü.

Yaz aylarının gelmesiyle Türkiye’den dört bir yanında ormanlar alevlere teslim olurken, bu yangınlardan çok sayıda yerleşim yeri de zarar gördü.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, hasar tespit çalışmalarındaki son durumu paylaştı. Kurum, Karabük, Bilecik, Sakarya, Uşak, Antalya, Kahramanmaraş ve Bursa’da toplamda 66’sı konut 132 yapının ağır hasarlı ya da yıkık olduğunu açıkladı.

Kurum, Karabük’te 74, Bilecik’te 16, Sakarya’da 12, Uşak’ta 13, Antalya’da 7, Bursa’da ve Kahramanmaraş’ta ise 5 yapının zarar gördüğünü kaydetti.

Kurum paylaşımında “Milletimizin endişesi olmasın, yangında zarar gören tüm şehirlerimizde afetin izlerini hızla sileceğiz” ifadelerini kullandı.

Kurum'un paylaşımı şöyle:

Beyaz TV Muhabiri, Yangın Bölgesinde Kameramanı Azarladı! Güncel Bursa'daki Orman Yangını 5 Gün Sonra Kontrol Altında Güncel Uçakta 'Powerbank' Krizi! Pilot Acil Dönüş Kararı Aldı, Yolcular Neye Uğradığını Şaşırdı Güncel Başkentte FETÖ’nün Güncel Yapılanmasına Operasyon Güncel