Mehmet Metiner'den geri vites

AKP'li Mehmet Metiner bugün "AK Parti ve Reis" başlığıyla yayımlanan yazısında, "Ben ’AK Parti ömrünü tamamladı’ demedim. Ben partime nasıl kefen biçebilirim ya! " dedi.

Mehmet Metiner'den geri vites

AKP'li Mehmet Metiner bugün "AK Parti ve Reis" başlığıyla yayımlanan yazısında, "Ben ’AK Parti ömrünü tamamladı’ demedim. Ben partime nasıl kefen biçebilirim ya! Dediğim şu: Eski AK Parti anlayışı ömrünü tamamladı. Bu ikisinin birbirinden farklı olduğunu anlamayanlara söyleyecek sözüm yok" dedi.

AKP'li Mehmet Metiner geçen gün söylediği "AK Parti artık ömrünü tamamladı" sözleri dikkat çekince yalanlamayı tercih etti. Metiner, "Ben ’AK Parti ömrünü tamamladı’ demedim. Eski AK Parti anlayışı ömrünü tamamladı dedim" tepkisi verdi.

Eski AKP İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner yayımlanan bir röportajında yer alan "Ak Parti artık ömrünü tamamladı" sözlerini yalanladı. Metiner, "Ben ’AK Parti ömrünü tamamladı’ demedim. Ben partime nasıl kefen biçebilirim ya! Dediğim şu: Eski AK Parti anlayışı ömrünü tamamladı. Bu ikisinin birbirinden farklı olduğunu anlamayanlara söyleyecek sözüm yok" dedi.

Metiner, Star'da "AK Parti ve Reis" başlığıyla yayımlanan yazısında, "Reis, uğruna ölecek kadar kendisine bağlı olduğum liderim. Karşı cenah boşuna heveslenmesin: Kimsenin benim üzerimden AK Parti’nin içine fitne salmasına izin vermem. Erdoğan yaşadığı sürece onun yanındayım. Herkes bırakıp gitse bile onu bırakacak namertlerden olmam. Zira Erdoğan benim için herhangi biri değildir. Reis’in gönül dünyamdaki yeri farklıdır. Benim Reis’e sadakatimi sorgulayanların alnını karışlarım" ifadelerine yer verdi.

AKP'li Metiner, yazının devamında, "Bizim başkaları gibi AK Parti’den gayrı arayışımız yok. Başka partilerle işimiz yok bizim. Bir koltuk uğruna başka partilere gidebilecek insanların samimiyetimizi sorgulamaları ne acıdır, ne yaman çelişkidir Allah’ım" dedi.

'AK PARTİ ARTIK ÖMRÜNÜ TAMAMLADI'

Metiner, yalanladığı açıklamasında şunları demişti: "Eski Türkiye yok. Eski Türkiye şartlarında kurulmuş AK Parti artık ömrünü tamamladı. 2001’deki AK Parti’de ısrar, Yeni Türkiye’nin siyaset anlayışının tersine kürek çekmek anlamına gelir. Bir zihniyet değişimine ihtiyaç var. Yenilenmiş bir AK Parti’ye değil yeni bir AK Parti’ye acilen ihtiyaç var. Yeni bir teşkilatlanma modeline dayanan yeni bir AK Parti.”

Etiketler
Mehmet Metiner AK Parti