Gürsel Tekin: Saldırının faillerini daha önce kimse görmemiş!

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıyı kınarken, saldırının perde arkasına dikkat çekti ve AKP'li yetkilileri uyardı.

Gürsel Tekin: Saldırının faillerini daha önce kimse görmemiş!

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıyı kınarken, saldırının perde arkasına dikkat çekti ve AKP'li yetkilileri uyardı.

Gürsel Tekin'in açıklamaları şöyle:

Cumhuriyet Halk Partisi genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan ahlaksızca saldırıyı duyduğunuz an ne düşündünüz?

Herkes aynı şeyi düşündü. Büyük bir kaygı ve ülkemiz için korku yaşadık. Bu alalade bir saldırı değil ülkemizin birliğine , toplumsal barışımıza yönelen organize bir saldırıdır. Allah Sayın Genel Başkanımızın ve milletimizi korudu.

Bu saldırının failleri elbette aşağılık yaratıklar ama herkes ders çıkartmak zorunda. Bu korkunç tabloyu üreten meşru siyaseti gayri meşru, rekabeti düşmanlık, farklılığı ihanet olarak kodlayan bir siyasi dil var. AKP Genel Merkezi, Pelikanı, trollü ne varsa artık bu ülkede kutuplaşma ve nefreti besleyen bu dillr hesaplaşmak zorundadır.

Size içeriden aktarılan bu konu ile ilgili önemli / farklı bir bilgi var mı?

Çubuk İlçe Başkanımız yedi göbek Çubuklu. Muhtarla da konuşmuş. Saldırıyı gerçekleştiren provokatörleri daha önce kimse görmemiş.

Cenaze sırasında orada İl Emniyet Müdürü var, Emniyet Genel Müdürü var olaylara kimse müdahale etmiyor. Alanın güvenliği sağlanmıyor. Sokakta üç kişi yanyana gelse başına TOMA dikiyorlar, Anamuhalefet lideri, Bakanlar, Emniyet Genel Müdürü'nün olduğu ortamda linç girişimi yaşanıyor kimse müdahale etmiyor. Kimse aklımıza hakaret etmesin.

Olay sırasında Vali'nin niyeyse İstanbul'da olduğu söyleniyor. Bu olaya "müessif protesto" diyor. Birincisi bu protesto değil linç girişimi, ikincisi müessif olan bu şahsın valilik koltuğunda oturması. Hemen istifa etmeli.

İçişleri Bakanı da şapkayı önüne koyup, sorumluluğu alıp gerekeni yapmalı. Türkiye'ye bu işin hesabını vermek zorundadır. Saksı değil İçişleri Bakanı ise bu güvenlik zaafiyetinin bir numaralı sorumlusu kendisi.

Halkı kışkırtan bu tür hedef göstermeler ne zaman ve nasıl son bulur?

AKP artık sorumlu davranmalı. Üç kuruş siyasi menfaat için yalan, iftira, nefret pompalamaktan vaz geçmeli.

Etiketler
Kemal Kılıçdaroğlu Gürsel Tekin Milletvekili Cumhuriyet Halk Partisi