Servisçilere İmamoğlu Müjdesi: 6 ayda bu sorun çözülecek

İmamoğlu'nun özel halk otobüsü şoför esnafıyla buluşmasına ''SMS engeli'' Gece yarısı gelen mesaj şoförleri yıldıramadı

Servisçilere İmamoğlu Müjdesi: 6 ayda bu sorun çözülecek

Özel Halk Otobüsçüleri Derneği, seçim turları yapan CHP'nin İBB adayı Ekrem İmamoğlu'ndan randevu talep etti.

İmamoğlu, randevuya olumlu yanıt verince, dernek yönetimi, üyelerine, buluşma içeriğiyle ilgili SMS attı.

Ancak bugün gerçekleşmesi gereken buluşma, gece yarısı dernek yönetiminin üyelere attığı, ''CHP İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Sayın Ekrem İmamoğlu'nun yarın Şirketimize yapacağı ziyaret ileri bir tarihe ertelenmiştir'' mesajı nedeniyle yapılamadı. Yönetim kurulunun tek taraflı ''erteleme'' kararına tepki gösteren üyeler, İmamoğlu ile Ümraniye'deki bir kafede buluştu.

İmamoğlu, ''Dernek yönetimine yukarıdan bir yerlerden baskı yapılmış. Biz, sizden onlar adına özür dileriz'' diyen üyelere, '' Tehdit edilen ve gelmesi engellenen esnaflara sözüm yok ama ben bu tehdidi yapan akıllıları, düzeltiyorum, akılsızları kınıyorum. Keşke bu mesajı atan, erteledik değil de 'Biz iptal ettik' deseydi. Daha akıllıca ve daha dürüstçe olurdu. Baskıya boğun eğdik, iptal ettik. Erteledik deyince bizi işin içine katıyor. Ertelenecekse, bizimle ertelenmeli. Yönetimin de bu yanlışını kınıyorum. İşin özeti; ne yaparlarsa yapsınlar, 1 Nisan'dan itibaren İstanbul'u biz sizlerle beraber yöneteceğiz'' şeklinde seslendi.

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, seçim turunun bugünkü ayağında ilk olarak Ataşehir'de İstanbul Umum Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası'nı ziyaret etti.

İmamoğlu'nu burada, yaklaşık 1000 kişilik bir esnaf topluluğu tarafından ''Dik dur eğilme, servisçi seninle sloganıyla karşılandı. Yönetim kurulu üyeleriyle dernek binasında bir araya gelen İmamoğlu, sorunları dinledi. Bu sırada, sendika temsilcisi olduğunu belirten Abdurrahim Barın, ''Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, bir seçim öncesi verdiği sözleri noterde onaylatma talebini iletmişti. Ben size kartımı versem, arkasına sorunlarımızın çözümüne dair söz verip, imzanızı atar mısınız'' sorusunu yöneltti. İmamoğlu, Barın'a, ''Önce bir dışarıda konuşmamı yapayım, sonra istersen imzalarım'' yanıtını verdi.


Servisçi esnafı: Tahdit! Tahdit! Ekrem İmamoğlu: Bizden size 'tehdit' olmayacak 'tahdit' olacak!

Ardından seçim otobüsünün üzerine çıkan İmamoğlu, ''Tahdit! Tahdit!'' şeklinde slogan atan esnafa, ''Bizden size karşı 'tehdit' olmayacak, 'tahdit' olacak. Sorunlarınızı biliyorum. Uzmanlarımız üzerinde çalışıyor. Başkan olduğumda, 6 ay içinde tahdit sorununuzu çözüp, size vermeyen namerttir. İmamoğlu olduğu sürece, zihninizden tahdit konusunu silin. Karşılığında sizden güvenli, konforlu ve huzurlu hizmet isteyeceğiz'' şeklinde seslendi.

Servisçi esnafına, ''Özel Taşımacılar ve Odalar Müdürlüğü'' kurulacağı bilgisini veren İmamoğlu, sendikacı Barın'ın isteğini de kırmadı. İmamoğlu, Barın'ın kartvizitini sırtında imzaladı. Seçim otobüsüyle yola çıkmaya hazırlanan İmamoğlu, esnafın, ''Gel, gel, gel…'' çağrısını da karşılıksız bırakmadı ve aralarına karışıp hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kafede esnaf buluşması!

Buradan Ümraniye'deki bir kafeye geçen İmamoğlu, Özel Halk Otobüsleri Derneği üyeleriyle bir araya geldi. Kafede kahvaltı yapan vatandaşlar, karşılarında İmamoğlu'nu görünce kısa süreli şaşkınlık yaşadı. Vatandaşlar, ''Çok mutlu olduk. Bu grup hep sizden'' diyerek, İmamoğlu'na desteklerini iletti.

Basınla paylaşılan adresin neden değiştirildiği de burada ortaya çıktı. Özel Halk Otobüsçüleri Derneği, seçim turları yapan CHP'nin İBB adayı Ekrem İmamoğlu'ndan randevu talep etti. İmamoğlu, randevuya olumlu yanıt verince, dernek yönetimi, üyelerine, buluşma içeriğiyle ilgili SMS attı. Ancak bugün gerçekleşmesi gereken buluşma, gece yarısı dernek yönetiminin üyelere attığı, ''CHP İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Sayın Ekrem İmamoğlu'nun yarın Şirketimize yapacağı ziyaret ileri bir tarihe ertelenmiştir'' mesajı nedeniyle yapılamadı.

''Akıllıları, düzelteyim, akılsızları kınıyorum!''

Yönetim kurulunun tek taraflı ''erteleme'' kararına tepki gösteren üyeler, İmamoğlu ile Ümraniye'deki bir kafede buluşmaya karar vedi. İmamoğlu, ''Dernek yönetimine yukarıdan bir yerlerden baskı yapılmış. Biz, sizden onlar adına özür dileriz'' diyen üyelere, ''İnsanlar konuşa konuşa anlaşır. Konuşmak için ortamlar yaratır. Bu, demokrasinin ana kuralıdır. Yerel seçime hazırlanıyoruz. Bize gelen teklifleri, kendi merkezinde değerlendirip ziyaretlerde bulunuyoruz. Sizin şirketiniz için de bu talepler oluştu ve bugüne dair randevulaşma gerçekleşti.

Tehdit edilen ve gelmesi engellenen esnaflara sözüm yok ama ben bu tehdidi yapan akıllıları, düzeltiyorum, akılsızları kınıyorum. Bu tehdidi yapan aklı kıt arkadaşlar, ne yazık ki bir şehrin aslında nasıl hizmet alması konusunda fikirlerin, dayanışmanın ne kadar önemli olduğunu bilmiyorlar. Ben, belediye başkanıyım, olduğum yerde hangi siyasi partinin adayı olursa olsun, bırakın tehdit etmeyi, belediyemize gelip personelimizi ziyaret etmelerine müsaade ediyorum. Gelin, tek tek gezin, anlatın, oyunuzu isteyin.

Demokrasinin serbestliği hem insanların doğru kararlar vermesine sebep olacak hem de toplumdaki huzursuzlukları giderecek, barışı getirecek bir ortam yaratır. Fakat bu arkadaşlarımız, bunu anlayamadığı için ve bilmediği için, bir de çok ayıpları olduğu için, ayıplarını örtmeye çalıştıkları için böyle bir süreci size yaşatmışlar. Üzülüyorum. Keşke bu mesajı atan, erteledik değil de biz iptal ettik deseydi. Daha akıllıca ve daha dürüstçe olurdu. Baskıya boğun eğdik, iptal ettik. Erteledik deyince bizi işin içine katıyor. Ertelenecekse, bizimle ertelenmeli. Yönetimin de bu yanlışını kınıyorum. İşin özeti; ne yaparlarsa yapsınlar, 1 Nisan'dan itibaren İstanbul'u biz sizlerle beraber yöneteceğiz'' şeklinde seslendi. Halk otobüsü esnafının sorunlarını dinleyen İmamoğlu, çözüm yollarını anlatarak, destek istedi.

Melisa 1 yaşında!

Esnaf buluşması sonrasında İmamoğlu, küçük bir sürprizle karşılaştı. Selin-Ozan Köz çifti, minik kızları Melisa'nın 1'nci yaş günü pastasını İmamoğlu ile birlikte kesti. Daha sonra halk otobüsçüleri ile toplu fotoğraf çektiren İmamoğlu, İYİ Parti İlçe Başkanlı'na bir ziyaret gerçekleştirdi.