İnce'den 'Andımız' açıklaması: Danıştay'ı hedef almak şark kurnazlığı

Muharrem İnce, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu tarafından alınan 'Öğrenci Andı'nın okutulmasını engelleme kararına ilişkin siyasetçilerin Danıştay’ı hedef almasını eleştirdi.

İnce'den 'Andımız' açıklaması: Danıştay'ı hedef almak şark kurnazlığı

CHP'den ayrıldıktan sonra yeni parti kurma çalışmalarını sürdüren Muharrem İnce, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu tarafından alınan 'Öğrenci Andı'nın okutulmasını engelleme kararına ilişkin siyasetçilerin Danıştay’ı hedef alarak yaptığı eleştirilere tepki gösterdi.

Sosyal medya hesabından konuya ilişkin paylaşımda bulunan İnce, “Andımızı kaldıran, okullarda okunmasını yasaklayan hükümettir. Buna karşı açılan davada Danıştay'ın aldığı karar nedeniyle sadece Danıştay'ı eleştirmek şark kurnazlığıdır.

2018'de Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu'na itiraz eden Milli Eğitim Bakanlığı’dır. Milli Eğitim Bakanlığı Andımızı kaldırıyor, Danıştay bu işlemi iptal ediyor, Milli Eğitim Bakanlığı Danıştay’a itiraz ediyor ve Danıştay andımızı toptan kaldırıyor.

Andımızı kaldıran AKP Hükümetine toz kondurmayıp sadece Danıştay’ı eleştirmek sahtekarlıktır" ifadelerini kullandı.

İnce'den 'Andımız' açıklaması: Danıştay'ı hedef almak şark kurnazlığı - Resim : 1

İnce, daha önceden 'Öğrenci Andı' kararıyla ilgili yaptığı açıklamasında, “Andımızın ve devlet madalyalarından Atatürk kabartmasının kaldırılması; Cumhuriyet ile sorunu bitmeyenlerin yaptığı yeni bir meydan okumadır, ülkemizin ve devletimizin kuruluşuna, kurucusuna ihanettir. Ne yaparsanız yapın gönlümüzden ve mücadelemizden Atatürk'ü silemezsiniz” demişti.

Etiketler
Andımız Danıştay Muharrem İnce Öğrenci