Güvenpark Katliamı'nda yaşamını yitirenler anıldı: 'Hesap verilmeli'

Ankara Güvenpark’taki otobüs duraklarında yapılan terör saldırısında yaşamını kaybedenlerin yakınları olayda ihmali bulunan kamu görevlilerinin yargılanmasını talep etti.

Güvenpark Katliamı'nda yaşamını yitirenler anıldı: 'Hesap verilmeli'

Ankara Güvenpark’taki otobüs duraklarında terör örgütü TAK tarafından düzenlenen bombalı saldırıda yaşamını yitiren 36 yurttaş anıldı.

Birgün'de yer alan habere göre; Katliamda yaşamını yitiren yurttaşların yakınları tarafından düzenlenen törende, dönemin kamu görevlilerinin hesap vermesi istendi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ise Güvenpark Katliamı’nda yaşamını kaybedenlerin anısına 36 çam fidanı gönderdi.

HİÇBİRİNİ UNUTMAMALIYIZ

Törende konuşan bir kayıp yakını, bir aile olduklarını söyleyerek “Evladını kızını, kardeşini, annesini, babasını kaybeden insanlar burada. Yanımızda kimsemiz olabilen koca yürekli insanlar var ama o kadar. Ne burayı ne Merasim’i ne 10 Ekim’i ne Beşiktaş’ı ne İstiklal Caddesi’ni hiçbirini unutmamamız lazım” dedi.

O ZAMAN NEREDEYDİLER?

Katliamın gerçekleştiği 13 Mart 2016’daki kamu görevlilerinin hepsinin saldırıdan sorumlu olduğuna dikkat çeken bir başka kayıp yakını ise “Çünkü kamu görevlilerinin bu vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak anayasal görevleridir” diye konuştu.

Saldırı nedeniyle şehrin sokaklarında yürüyemediğini söyleyen kayıp yakını, şunları dile getirdi: “Psikolojik olarak yıllardır buraya gelemiyorum. Buraya ne zaman gelsem kimlik soruyorlar ve kavga ediyorum. O zaman neredeydiler, o bombalar buraya, Gar’a Merasim Sokağa nasıl gitti? Burada annemi kaybettim babam aylarca tedavi gördü. Çocukluğum aylarca bu parkta ayakkabı boyayarak geçti. Annem 30 yıl bu duraktan ev temizlemeye gitti. Nedense bugüne kadar hiç dillendirilmedi. Sayın basın mensupları siz neredeydiniz? Siyasi parti temsilcileri, aileler yalnız bırakıldı.”

Katliamın hesabının dönemin tüm kamu görevlilerinden sorulması gerektiğine vurgu yapan kayıp yakını, “Kamu görevlileri bu konuda yargılanmalı ve hesap vermeli. Sadece Güvenpark için değil, Merasim Sokak için de aynısı, 10 Ekim için de aynısı. Neden 3-4 yıldır hiç ses yok?” diye sordu.

***

36 kişi hayatını kaybetmişti

Güvenpark otobüs duraklarında 13 Mart 2016 tarihinde düzenlenen bomba yüklü araçlı saldırıda 36 yurttaş yaşamını yitirmişti. 344 kişinin de yaralandığı saldırı sonrası iktidar tarafından hızla yayın yasağı kararı alınmıştı, katliam da TAK tarafından üstlenilmişti. Güvenpark Katliamı davasında yargılanan ve terör örgütü PKK üyesi olduğu belirtilen Suphi Akbaş’ın 37 kez ağırlaştırılmış müebbet hapsine, diğer sanıklar Ferit Ak ve Salih Şahin’in ise 15’er yıl hapsine karar verilmişti. Katliam davasında PKK yöneticilerinin isimleri de yer almış, ilgili dosya mahkemece ayrılmıştı.

Etiketler
Ankara Saldırı