Adalet Bakanlığı'ndan Pınar Gültekin'i katleden Cemal Metin Avcı'nın ailesi hakkında karar

Adalet Bakanlığı, Cemal Metin Avcı’nın annesi, babası ve bir yakını için verilen takipsizlik kararının bozulması hakkında talebi kabul etti.

Adalet Bakanlığı'ndan Pınar Gültekin'i katleden Cemal Metin Avcı'nın ailesi hakkında karar

Muğla’da vahşice öldürülen üniversite öğrencisi Pınar Gültekin’in ailesi, sanık Cemal Metin Avcı’nın annesi, babası ve bir yakını için “delilleri yok etme, gizleme ve değiştirme” suçlamasından verilen takipsizlik kararı ile ilgili olarak Adalet Bakanlığı’na kanun yararına bozma istemiyle talepte bulundu.

Bakanlık da, ailenin takipsizlik kararına yaptığı itirazı reddeden sulh ceza hakimliğinin kararının bozulmasını istedi.

Habertürk Haber Merkezi’nin haberine göre, kızları cinayete kurban giden Gültekin ailesinin avukatları Rezan Epözdemir tarafından yapılan başvuruda, Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, sanığın annesi Ayten Avcı, babası Selim Avcı ve bir tanıdıkları hakkında “suç delillerini yok etme, gizleme ve değiştirme” suçlarından yürütülen soruşturmada takipsizlik kararı verildiği belirtilmişti.

KANUN YARARINA BOZMA BAŞVURUSU YAPILDI

Savcılığın verdiği takipsizlik kararına yapılan itirazın, Muğla 2. Sulh Ceza Hakimliği tarafından kesin olarak reddine karar verildiği belirtilen dilekçede, bu karara karşı başvurulacak herhangi bir olağan kanun yolu kalmadığı için kanun yararına bozma başvurusu yapmak zorunda kaldıkları anlatılmıştı.

"TEK BAŞINA GERÇEKLEŞTİREMEYECEĞİ AŞİKAR"

Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü’ne gönderilmek üzere verilen dilekçede, sanık Cemal Metin Avcı’nın bu cinayeti başından sonuna değin tek başına gerçekleştiremeyeceğinin aşikar olduğu belirtildi.

KARARIN BOZULMASI İSTENDİ

Başvuru incelendi. Adalet Bakanlığı adına verilen kararda, şüpheliler hakkında kamu davası açılmasına yeterli delil bulunduğu, kovuşturmaya yer olmadığına dair karara itirazın kabulü yerine reddine karar verilmesinin isabetli görülmediği anlatıldı. Kararda, Takipsizlik kararına itirazın reddine karar verilen Muğla 2. Sulh Ceza Hakimliği kararının bozulması istendi.

Etiketler
Pınar Gültekin davası Adalet Bakanlığı