Şenyaşarlar davasında Fadıl Şenyaşar’a 37 yıl hapis cezası

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları ile yaşanan kavgada babası ve kardeşlerini yitiren tutuklu sanıklardan Fadıl Şenyaşar’a 37 yıl 9 ay hapis verildi.

Şenyaşarlar davasında Fadıl Şenyaşar’a 37 yıl hapis cezası

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018’de Şenyaşar ailesi ve 2018 seçimleri öncesinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları ile yaşanan kavga hakkında dava dün Malatya 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Birgün'de yer alan habere göre; Davanın 7’nci duruşmasında Şenyaşarların avukatları esasa ilişkin savunma yaptı.

Dava kapsamında tutuklu yargılanan Fadıl Şenyaşar, haksızlığa uğradıklarını, uzun süredir tek kişilik odada tutulduğunu belirterek tahliye talebinde bulundu.

Ferit Şenyaşar, ailece bir katliama maruz kaldıklarını söyleyerek dosyanın bir an önce kapatılmaya çalışıldığını söyledi. Şenyaşar Ailesi’nin avukatlarından Bülent Duran ise dava dosyası ve yürütülen soruşturmanın başından beri kendilerine kapalı olduğunu vurguladı.

Duran, ‘’Bu soruşturma adil yürütülmedi. Sadece bir kişi tutuklu başka kimseye soruşturma açılmadı. Hukuksuzca hazırlanan bu iddianame ile yargılama yapılıyor” dedi.

Müvekkillerinin hiçbir örgütle bağı ve alakası olmadığını ifade eden ailenin avukatlarından Hidayet Enmek de “İlk saldıran Yıldız ailesidir. Bu görüntülerde de mevcuttur” diye konuştu.

Mahkeme olayda babası ve kardeşlerini yitiren tutuklu sanıklardan Fadıl Şenyaşar’a 37 yıl 9 ay hapis verdi. Davanın diğer tutuklu sanığı Enver Yıldız hakkında ise 18 yıl hapis cezasına hükmedildi.

Etiketler
Şanlıurfa Halil Yıldız Hapis cezası Kavga