Davutoğlu'ndan AKP ve MHP'ye: Ekonomik kriz ve bardağı boşaltma konusunda tecrübelisiniz

Davutoğlu, sosyal medya hesabı üzerinden bir video yayınlayarak, AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal'ın pandemide zor durumda olan esnafın, çiftçinin ve besicinin derdi üzerine söylediği sözleri ve AKP ve MHP'yi eleştirdi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Twitter hesabı üzerinden "Normal demokrasilerde vatandaş iktidara hesap sorar, Erdoğan-Bahçeli iktidarında bunlar vatandaşa hesap soruyor!" başlığıyla bir video yayınladı.

Davutoğlu, yayınladığı videoda AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal'ın çiftçi ve esnaf üzerinden tepki çeken sözlerini eleştirdi. Davutoğlu ayrıca, 'boş bardak' söylemi üzerinden de üzerinden iktidar ve MHP'ye "Eğer geçmişte o bardağı boşaltanları merak ediyorsan uzağa bakmana gerek yok; hemen ortağınızın yanına git. Siz, ekonomik kriz, ekonomik iflas ve bardağı boşaltma konusunda tecrübelisiniz" diye seslendi.

Davutoğlu yayınladığı videoda şu ifadeleri kullandı:

'Bu nasıl kafa, bu nasıl zihniyet?'

"Normal demokrasilerde vatandaş iktidara hesap sorar, Erdoğan-Bahçeli iktidarında bunlar vatandaşa hesap soruyor!

Hele bir iktidar sözcüsü bir de utanmadan övüne övüne anlatıyor. Çiftçi hesap sormuş 'Nereden buldun' diye bu telefonu. Bir de ne diyor çiftçiyi aşağılayan iktidar sözcüsü, 'Bizden önce bardak yoktu'. Bu nasıl kafa, bu nasıl zihniyet? Senden önce de bardak vardı! Eğer geçmişte o bardağı boşaltanları merak ediyorsan uzağa bakmana gerek yok; hemen ortağınızın yanına git. Siz, ekonomik kriz, ekonomik iflas ve bardağı boşaltma konusunda tecrübelisiniz."

'Bahçeli en iyi cevabı versin'

"'Bardağı boşaltıp kaçan Damat'ı bulamıyoruz' diyin. Şimdi 'ne yapacağız' diye O'na sorun. Bahçeli de en iyi cevabı versin size. Desin ki, "Anahtarı, Türkiye'nin geleceğini inşa edeceklere verip kaçın." Aynen 2001'de kendisinin yaptığı gibi."

Etiketler
Ekonomik kriz Mahir Ünal