Seçimden önce medya uyarısı!

Yarkadaş: "Vatandaşlarımız oy tercihini yaparken AKP'nin medya ve özgürlük karnesine de baksın... AKP'ye oy vermek, özgürlükleri yok etmektir."

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, AKP'nin temel hak ve özgürlükleri ortadan kaldırdığını; Türkiye'yi tek sesli bir ülke haline dönüştürmeye çalıştığını söyledi.

"PAZARLAR YANGIN YERİ..."

Partisinin Ataşehir Kayışdağı Semt Pazarı'ndaki seçim çalışmalarına katılan CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş ve Gürsel Tekin ile milletvekili adayları Nuray Çepni ve Duygu Çelik esnaflarla sohbet etti, broşür verdi. CHP'liler Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce için de oy istedi.

Pazarların adeta yangın yerine döndüğünü belirten Yarkadaş, "Eskiden çuval çuval alınan ve kış öncesi evlerde depoya konulan patates ve soğan artık bırakın çuvalı, kiloyla bile bulunamıyor" dedi.

"GAZETECİLER TUTUKLANIYOR"

Ziyaretlerin ardından gazetecilere açıklama da yapan Yarkadaş, "İktidar ülkedeki gerçeklerin duyulmaması için medyaya yönelik baskılarını da artırıyor. AKP'ye muhalif olan gazeteciler sudan sebeplerle gözaltına alınıyor ve tutuklanıyor" diye konuştu.

Her ay Basına Yönelik Hak İhlalleri Raporu hazırladığını ve kamuoyu ile paylaştığını da hatırlatan Yarkadaş, elindeki verileri seçim dolayısıyla açıklayacağını belirtti. Yarkadaş şöyle konuştu:

"Türkiye, pazar günü sandık başına gidecek. Halkımız hem cumhurbaşkanını hem de meclisi seçecek. Halkımızın hem Muharrem İnce, hem de CHP'ye oy vermesini istiyoruz. AKP'nin yarattığı karanlıktan çıkışın yolu budur... AKP, seçime sayılı günler kala bile medyayı susturmaya ve özgürlükleri yok etmeye çalışmaktadır."

"AKP ÖZGÜRLÜKLERİ YOK EDİYOR"


CHP'li Yarkadaş, Haziran ayına ilişkin verileri ise şöyle özetledi:

"Haziran ayında 2 gazeteci gözaltına alındı. 4 gazeteciye soruşturma açıldı. 3 gazeteci tutuklandı. 1 gazeteci darp edildi. 7 gazeteciye ceza, 1 gazeteciye ise tazminat davası açıldı. 1 köşe yazısı ve 1 habere erişim yasağı getirildi. 4 gazete ve 1 TV kanalı cezaevlerinde sansüre uğradı. Sadece bu tablo bile, AKP'nin iktidardan gönderilmesi için yeterli bir sebeptir. AKP hak ve özgürlükleri ortadan kaldıran, düşünceyi ifade özgürlüğünü yok eden bir partidir. Vatandaşlarımız bu gerçeği de dikkate alarak oy vermelidir. AKP'ye oy vermek, özgürlükleri yok etmektir."

------------------------------------------------------------
HAZİRAN AYINDA YAŞANAN HAK İHLALLERİ RAPORU EKTEDİR.

Seçimden önce medya uyarısı! - Resim : 1

Etiketler
Seçim