6 aydır Silivri’de hapsedilen Murat Ağırel'den mektup var: 'Gazetecilik suç değildir'

Gazeteci Murat Ağırel, 6 aydır Silivri Cezaevi'nde tutuklu...

6 aydır Silivri’de hapsedilen Murat Ağırel'den mektup var: 'Gazetecilik suç değildir'

Gazeteci Murat Ağırel, yarın hakim karşısına çıkacağı duruşma öncesinde Sözcü Gazetesi yazarı Yılmaz Özdil’e yolladığı mektupta “Hukuksuzluğa karşı hukuku, bağımsız yargıyı, ifade hürriyetini, basın özgürlüğünü ve namus olarak gördüğüm kalemimi, gazeteciliği savunmak için, 9 Eylül'de Çağlayan Adliyesi'nde olacağım” dedi.

Silivri Cezaevi’nde tutuklu olan Murat Ağırel, yarın tutuklu yargılanan diğer gazeteciler Barış Pehlivan ve Hülya Kılınç ile birlikte hakim karşısına çıkacak. Ağırel, yarınki duruşma öncesi Sözcü gazetesi yazarı Yılmaz Özdil’e bir mektup yolladı.

Özdil’in bugünkü köşe yazısında paylaştığı mektup şöyle:

Yarın, 9 Eylül.

Yurtsever bir gazetecinin, Hasan Tahsin'in ilk kurşunuyla başlayan milli mücadelemizin, ulusumuzun özgürlük günü.

Yarın, 9 Eylül'de…

Türkiye'nin yurtsever gazetecilerinden Murat Ağırel, Barış Pehlivan, Hülya Kılınç, hem kendi özgürlükleri, hem Türkiye'deki basın özgürlüğü için, hakim karşısına çıkıyor.

Ve, Murat Ağırel, siz değerli okurlarımıza iletilmek üzere bana gönderdiği mektubunda, şu çağrıyı yapıyor…

Onlarca yıldır mütemadiyen yargılanıyorum…

“Cumhuriyet ve devrimleri tehlikede, tehlikenin farkında mısınız?” diye yazdım, Fetö kumpası Ergenekon davasında yargılandım.

“Araba fabrikası kurmaya yetecek kadar parayla araba kiralamışlar tek firmadan, bu firma Sayıştay raporunda da var, yolsuzluk yapmışlar” diye yazdım, hakaret davası açtılar, yargılanıyorum.

“Yoksul halkın, tüyü bitmemiş yetimin hakkı gaspediliyor, kamu malları yağmalanıyor, peşkeş çekiliyor, ülke iliklerine kadar sömürülüyor” diye yazdım, hakaret davaları açtılar, yargılanıyorum.

Yetmedi, bunlar unutulmasın diye iki kitap yazdım.

180 gündür tutukluyum!

Sel gibi kanın, gözyaşının aktığı, büyük acılar ve çileler çekilerek ayaklarımızın altına sunulan bu cennet vatan uğruna can veren iki yiğit hakkında, şehadet dilemek için paylaştığım tweet mesajındaki bir kelime yüzünden, tutukluyum!

Delil var mı?

Yok.

Ama, olmayan delili karartma şüphem varmış.

Tanık var mı?

Yok.

Ama, varolmayan tanığın, varolmayan beyanları varmış.

İki defa kendi ayağımla ifade vermeye geldiğim halde, kaçma şüphem de varmış!

İşte bu nedenlerle tutukluyum.

Yarın, ikinci duruşma var.

Hukuksuzluğa karşı hukuku, bağımsız yargıyı, ifade hürriyetini, basın özgürlüğünü ve namus olarak gördüğüm kalemimi, gazeteciliği savunmak için, 9 Eylül'de Çağlayan Adliyesi'nde olacağım.

Murat Ağırel

Silivri

Etiketler
Cezaevi Murat Ağırel Silivri