'12 Eylül’de bile böylesi görülmedi'

Birgün yazarı Attila Aşut cezaevindeki hukuksuzlukları yazdı ve günümüz Türkiyesi'nin 12 Eylül'den de kötü olduğunu belirtti.

'12 Eylül’de bile böylesi görülmedi'

Cezaevindeki adaletsizliği gözler önüne seren Attila Aşut'ın yazısı şöyle:

AKP’NİN ADALETİ!

Cezaevlerinde 300 dolayında insan açlık grevinde, haberiniz var mı?


“Haberin var mı taş duvar? / Demir kapı, kör pencere…”
HDP Hakkâri Milletvekili Selma Güven, yüzüncü gününü doldurdu açlık grevinde. Bu satırlar yazıldığı sırada hastaneye kaldırılmıştı. Sağlık durumu ciddiyetini koruyor.


Eski CHP Milletvekili Eren Erdem, “gizli tanık” kurbanı olarak aylardır içerde. Mahkeme tahliyesine karar verdiği halde inatla cezaevinde tutuluyor. Sesini duyurmak için “Adalet Orucu”na başladı. Ailesinin ve sevenlerinin çağrısına uyarak şimdilik erteledi eylemini.


Selahattin Demirtaş, HDP’nin Genel Başkanı ve milletvekili iken, Anayasa ayaklar altına alınarak tutuklandı. 4 Kasım 2016 tarihinden beri Edirne F Tipi Cezaevi’ndedir. AİHM’nin “tahliye edilmeli” kararı yok sayılarak tutukluluğu jet hızıyla mahkûmiyete dönüştürüldü.


Osman Kavala, eşi görülmemiş bir hukuksuzlukla, hakkında iddianame bile düzenlenmeden 475 gündür hapishane hücresinde çile dolduruyor. Bu zulüm, yargı tarihimizin utanç sayfalarından biri olarak anılacaktır.


Selçuk Kozağaçlı… KHK ile kapatılan Çağdaş Hukukçular Derneği Genel Başkanı. Ezilenlerin, haksızlığa uğrayanların yürekli savunmanı. Aylardır cezaevinde. Bir süre önce babası öldü. Gömütlükte de çözmediler kelepçesini. Acımasızlık tavan yapmış ülkemizde. 12 Eylül’de bile böylesi görülmedi.


Gülten Kışanak, Sebahat Tuncel, Sırrı Süreyya Önder ve daha başkaları… Altı milyon oy almış ve Meclis’te temsil edilen bir partinin üyeleri, eski milletvekilleri, siyasal kimliklerinden dolayı tutsak edilmişler.


Adlarını yazdıklarım, kamuoyunca tanınan, bilinen kişiler… Cezaevlerinde daha binlercesi var. Gazeteciler, öğrenciler, KHK mağduru akademisyenler, “Cumhurbaşkanı’na hakaret”ten yatanlar… RTE’ye ve hınk deyicilerine bakarsanız, “bunların alayı terörist ve vatan haini”!


Adında “Adalet” olan bir partinin iktidarında oluyor bütün bunlar! Başka söze gerek var mı?

Etiketler
Birgün Cezaevi Türkiye