Murat Emir: Saray'da şatafat, Meclis'te tasarruf

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, TBMM açılış resepsiyonunun iptalini Meclis Başkanı Binali Yıldırım’a sordu.

Murat Emir: Saray'da şatafat, Meclis'te tasarruf

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir önergesinin gerekçesinde kamuda ve Saray’daki lüks harcamalara yer vererek, Meclis resepsiyonunun iptalinin, Meclisin itibarsızlaştırılmak istenmesinden kaynaklandığını iddia etti.

Emir önergesinde; “Sarayın 30 Ağustos 2018 Zafer Bayramı resepsiyonunda adı sanı bilinmeyen yiyecek ve içeceklerin servis edildiği şatafat göz önünde bulundurulduğunda; savurganlığın kamunun her yanına sirayet ettiği görülmektedir” diyerek; Cumhurbaşkanı, 13 uçağa sahip Saray filosuna Amerika, Almanya gibi ülke liderlerinin dahi lüks bulup kullanmadığı yeni uçaklar katma peşindeyken Meclis açılış yılı resepsiyonunun iptal edilmesinin, son dönemde Meclis’i itibarsızlaştırma çabalarının devamı niteliğinde bir uygulama olarak nitelendirdi.

Koltuk ısıtmalı, yol bilgisayarlı makam araçlarına, halıların yenilenmesine para var da, resepsiyona mı yok?

CHP’li Emir; Bir taraftan TBMM’nin yeni yasama yılı açılış resepsiyonu ‘tasarruf’ gerekçesiyle iptal edilirken diğer taraftan Meclis’in 2019 yılı bütçesi 2018’e göre yüzde 44,8 oranında artırılarak 1.8 milyar liraya çıkartılmış olmasının çelişkili olduğunu ve bu yaklaşımın Meclisin itibarsızlaştırılmak istendiği iddiasını doğruladığını iddia etti. Murat Emir; Meclise bir yandan koltuk ısıtmalı en yüksek donanımlı lüks araç alınıp, sadece renk değişikliği için yüzlerce metrekare halı yenilenirken, resepsiyon iptalinin Meclisi itibarsızlaştırma çabalarının bir parçası olarak nitelendirdi.

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir önergesinde aşağıdaki sorulara yer verdi.

1- Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 27. Dönem 2. Yasama Yılı’nın açılış resepsiyonu kamuoyuna yansıdığı gibi, tasarruf gerekçesiyle mi iptal edilmiştir?

2- Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 1 Ekim 2017 tarihinde düzenlediği resepsiyonun maliyeti ne kadar olmuştur?

3- Saray’da düzenlenen 30 Ağustos 2018 Zafer Bayramı resepsiyonunun maliyeti ne kadardır?

4- Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 1 Ekim 2018 tarihli yasama yılı açılış resepsiyonunun iptal edilmesi, Meclisi itibarsızlaştırma gayreti mi?

Etiketler
Ordu Ankara Binali Yıldırım Milletvekili Murat Emir