'Ferman Cumhuriyeti sistemine geçtik'

Barış Yarkadaş'tan İstanbul Sözleşmesi ve Merkez Bankası Başkanı değişimi yorumu.

'Ferman Cumhuriyeti sistemine geçtik'

CHP 26. Dönem Milletvekili ve Gazeteci Barış Yarkadaş, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden ayrılmasını ve Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal'ın görevden alınarak yerine Şahap Kavcıoğlu'nun atanmasını yorumladı.

Erdoğan'ı gece yarısı imzaladığı kararları "Ferman Cumhuriyeti sistemine geçtik" diyerek yorumlayan Barış Yarkadaş'ın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalar şöyle:

"Cumhurbaşkanlığı "fermanı" ile İstanbul Sözleşmesi'nden çıkılması, Anayasa'nın 90. maddesini ayaklar altına almak ve "Biz TBMM'yi de aldığı kararları da tanımıyoruz" demektir. Türkiye artık, fermanlarla yönetilen bir ülkedir. AKP ve MHP iktidarda kalmanın yolu olarak "Ferman Cumhuriyeti" sistemine geçmeyi bulmuştur.

İstanbul Sözleşmesi'nin yasalara aykırı bir biçimde ortadan kaldırılması, Gezi Parkı'na el konulması, Merkez Bankası Başkanı'nın kovularak yerine AKP eski milletvekilinin getirilmesi, HDP'nin kapatılmak istenmesi ve HDP'li

3- Gergerlioğlu'nun TBMM'den yaka-paça atılmak istenmesi, Türkiye'nin sonu görünmeyen zifiri karanlık bir tünelde yol aldığını gösteriyor. Bu tünelden çıkışın tek bir yolu vardır: O da tüm demokrasi güçlerinin bir araya gelerek AKP ve MHP'ye anlayacağı dilden bir ders vermesidir."

'Ferman Cumhuriyeti sistemine geçtik' - Resim : 1

Etiketler
Merkez Bankası Barış Yarkadaş İstanbul Sözleşmesi