Uzay ajansına temizlikçi ve garson aranıyor

2023 yılında Ay’a gitmeyi hedefleyen ve "Uzay alanında 10 yıl içinde en az 10 bin uzmana çıkmamız lazım" denilen Türkiye Uzay Ajansı, temizlikçi ve garson alacak.

Uzay ajansına temizlikçi ve garson aranıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’yi 2023’te aya götürme görevi verdiği Türkiye Uzay Ajansı, garson ve temizlikçi arıyor.

Türkiye Uzay Ajansı (TUA) Başkanı Serdar Hüseyin Yıldırım’ın, Milli Uzay Programı’ndaki hedeflere ulaşmada insan kaynağının önemine dikkati çekerek, “Uzay alanında 10 yıl içinde en az 10 bin uzmana çıkmamız lazım” açıklamasının ardından destek personeli ilanı yayımlandı.

Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre, Türkiye Uzay Ajansı dört temizlik görevlisi, iki de garson alacak. Kura ve ardından da mülakat yöntemiyle istihdam edilecek personelin en az ortaöğretim mezunu olması, ihtiyaç durumunda vardiyalı çalışma düzenine uyum sağlayabilmesi istendi. Adaylar 9 Mart tarihinde ajansta düzenlenecek kuraya katılacak.

“Sürekli işçi” statüsünde çalıştırılacak personelin, süreler geçmiş veya hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa bile kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına mahkûm olmaması da şart koşuldu.

Ancak adayların affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine, Anayasal düzene, özel hayata, cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar ile uyuşturucu, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, kaçakçılık ve fuhuş suçlarından mahkûmiyeti bulunmaması istendi.

(Birgün)

Etiketler
Türkiye