Hızlı ve sağlıklı kilo vermenin yeni formülü: Ceviz suyu diyeti

Sağlığa sayısız faydaları olan Ceviz suyu şu sıralar kilo vermek isteyenlerin favorisi durumunda. Peki ceviz suyu kilo verdirir mi? Ceviz suyu diyeti nasıl yapılır? Ceviz suyu ile sağlıklı kilo vermenin püf noktaları...

Hızlı ve sağlıklı kilo vermenin yeni formülü: Ceviz suyu diyeti

Ceviz suyu diyeti, ceviz ile hazırlanan özel bir kürün tüketildiği diyet şeklidir. Uygulayanlar bu kürün yağ yakımını hızlandırdığını, tok tuttuğunu ve bu sayede kilo verdirdiğini söylüyor.

-CEVİZ SUYU DİYETİ NASIL YAPILIR

Ceviz suyu diyetini yapmak için öncelikle bir ceviz kürü hazırlamalısınız. Sadece iki malzeme ile hazırlanan ceviz kürünün tarifi şöyle;

1 adet cevizi 1 bardak suya koyun ve bir gece boyunca bekletin. Cevizin içindeki vitamin ve mineraller böylece suya geçecek.

Gece boyunca içinde ceviz beklettiğiniz suyu sabah aç karna üç yudumda için ve cevizi de yiyin. Ardından diyete uygun hafif bir kahvaltı yapın.

Hazırlanışı: Cevizi akşamdan suyun içerisine koyup sabaha kadar bekletiyoruz. Böylece içindeki vitamin ve minerallerin suya geçmesini sağlıyoruz. Sabahleyin aç karnına akşamdan hazırlamış olduğunuz suyu içip, cevizi de yiyebilirsiniz.

Sürekli olarak uygulamak belli bir süreden sonra vücudunuzda etkisinin azalmasına sebep olacaktır. Bu nedenle aralarda metabolizmanızı şaşırtmak amacıyla bu kürü uygulayabilirsiniz.

Bir ceviz ortalama olarak 45 kaloridir. Zayıflama sürecinde olan bireyler için günde 3 taneden fazla tüketilmemesi önerilir.

Ceviz, içerisinde bulundurduğu doymamış yağ asitleri sayesinde zayıflarken karşılaşılan halsizlik, yorgunluk gibi sorunları ortadan kaldırır. Bağışıklık ve sindirim sistemi açısından çinko, selenyum, magneyzum gibi mineralleri destekleyici etki gösterir.

Ceviz beyin gelişimi açısından büyük önem taşıdığı için çocukların tüketmesinde de sakınca yoktur. Yaşlı, genç, çocuk gibi her yaş grubundaki bireyin tüketebileceği bir yöntemdir.

Cevize alerjisi olanlar, ishal problemi yaşayanlar, mide ve tansiyon hastası bireyler bu kürü kullanmadan önce uzmanlara danışmalı, gerekirse hiç tüketmemelidir.

Adet dönemindeki kadınlar için ağrı ve sancı azaltma özelliğindedir. Tiroid tedavisinde ceviz suyu kullanılmaktadır. Kansere karşı koruyucu olmasının yanında neredeyse tüm sistem için faydaları görülmektedir.

Kullanımını abartmamakta fayda vardır. Her besinde olduğu gibi fazlası daha fazla yarar göstermez. Önerilen miktarlarda kullanarak hem fit bir vücuda kavuşmak hem de sağlığınız açısından birçok yararlı etkisini görmeniz mümkün olacaktır.