Resmi açıklama için tarih verdi: 'Maskeler 1 liradan satılacak' haberlerine açıklama

İstanbul Eczacı Odası Başkanı Cenap Sarıalioğlu , "İddialar kulis bilgisidir" diyerek henüz resmi bir karar olmadığını ve maskelerin 1 liraya satılmasının çok zor olduğunu söyledi.

Resmi açıklama için tarih verdi: 'Maskeler 1 liradan satılacak' haberlerine açıklama

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, maske satışının başlayacağını açıklamasının ardından pek çok iddia ortaya atıldı.

Erdoğan’ın açıklamasının maskelerin üst limit olarak 1 liraya satılacağı ve eczanelerle birlikte marketlerde de satılacağı yönünde iddialar yer aldı.

Ancak İstanbul Eczacı Odası Başkanı Cenap Sarıalioğlu iddialara son noktayı koydu.

Sarıalioğlu , "İddialar kulis bilgisidir" diyerek henüz resmi bir karar olmadığını ve maskelerin 1 liraya satılmasının çok zor olduğunu söyledi.

"KARARIN BUGÜN AÇIKLANMASINI BEKLİYORUZ"

Sözcü'nün haberine göre, Sarıalioğlu çıkan haberlerin yorum olduğunu söyleyerek, “Şu an resmi hiçbir bilgi yok. Maskelerin ne kadara ve nerelerde satılacağına yönelik dün bir toplantı yapıldı ama karar çıkmadı. Kararın bugün açıklanmasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

“GELİŞ FİYATI 1 LİRA”

Maskelerin 1 liraya satılmasının maddi açıdan çok zor olduğunu söyleyen Sarıalioğlu, “Salgından önce maskenin eczanelere geliş fiyatı 1 liraya yakındı. Salgından sonraki ekonomik durumu da düşünerek bunun çok zor olduğunu düşünüyorum. Maskelerin 1 liraya satılması için eczanelere 70-80 kuruşa gelmesi lazım” ifadelerini kullandı.

Maskenin vatandaşa kolay ulaşımı açısından marketlerde satılabileceğini söyleyen Sarıalioğlu, “Biz resmi bir karar çıkana kadar ücretsiz maske dağıtımına devam ediyoruz” dedi.

Etiketler
Koronavirüs Türkiye Kulis