MEB'in gece yarısı yarattığı yüz yüze eğitim kaosu bitmedi!

CHP'li Lale Karabıyık, yüz yüze eğitimdeki belirsizliğe ve aşılama sürecindeki sorunlara dikkat çekti.

MEB'in gece yarısı yarattığı yüz yüze eğitim kaosu bitmedi!

CHP Eğitim Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) yüz yüze eğitime ilişkin olarak kararı il hıfzıssıhha kurullarına bırakmasına tepki gösterdi.

Birgün'de yer alan habere göre; Karabıyık, "Tam bir ay önce bir gece yarısı okulları açan irade, yine bir gece yarısı böyle bir kararla yeni bir karmaşaya neden oldu” dedi.

Okullarda pozitif vakaların her geçen gün arttığı uyarısında bulunan Karabıyık, şunları söyledi: “Ülke genelinde artan vaka sayılarına rağmen devam eden yüz yüze eğitim ve yüz yüze sınavlar nedeniyle, Türkiye’nin dört bir yanından kapanan okul, Covid-19’a yakalanan öğretmen ve öğrenci haberleri geliyor. Bu tabloya rağmen öğretmenlerin aşı belirsizliği devam ediyor. Biz aşılamada öğretmenlere öncelik verilmesi gerektiğini aylar önce söylemedik ama bu yapılmadı.

Öğretmenler ve öğrenciler salgın riskine karşı yalnız bırakıldı.” Pandemi döneminde eğitime dair belirsizliklerin bir türlü giderilmediğini vurgulayan CHP’li Karabıyık, “Milli eğitimde de görüldüğü gibi, tek adam rejiminde ülke yönetilemiyor ve tam anlamıyla savruluyor. Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında bile uyumlu bir çalışma mevcut değil” diye konuştu.

Etiketler
MEB Lale Karabıyık