CHP İstanbul Gençlik Kolları'ndan öğrencilere burs kampanyası

Gençlik Kolları, Ali İsmail Korkmaz Vakfı’nın verdiği burs programına destek olunması için çağrı yaptı.

CHP İstanbul Gençlik Kolları'ndan öğrencilere burs kampanyası

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Gençlik Kolları, Eskişehir'deki Gezi Parkı eylemleri sırasında polis ve esnaf tarafından linç edilerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz adına annesi Emel Kokmaz tarafından kurulan Ali İsmail Korkmaz Vakfı’nın üniversiteli gençler için verdiği burslara destek olmak için kampanya başlattı.

Kampanyaya ilk destek verenlerden biri CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu oldu.

Gençlik Kolları, kampanya kapsamında 8 Kasım'da İstanbul Maratonu'nda koşacak olan Emel Korkmaz'ın yanında olduklarını belirterek şu açıklamayı yaptı:

"Ali İsmail Korkmaz’ın düşlerine, düşlerindeki özgür dünyaya birlikte adım atıyoruz.

8 Kasım’da sanal olarak gerçekleşecek olan İstanbul Maratonu’nda Emel Annemizin ‘yanında’ koşuyoruz.

Bizler Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Gençliği olarak; Ali İsmail Korkmaz’ın özgür dünya hayalini gerçekleştirmek için adımlarımızı kararlılık ve inançla atıyoruz.

Hâlihazırda baş etmek zorunda kaldığımız eşitsizlikler pandemi süreci ile birlikte giderek derinleşmeye başladı. Derinleşen eşitsizliğin en büyük yükünü ise öğrenciler çekiyor.

Bu süreci dayanışma ile dayanışmanın gücü ile atlatabileceğimize inanıyoruz. Ali İsmail Korkmaz Vakfı adına üniversiteli gençlerimiz için oluşturduğumuz bursa siz de destek olun.

Bizim #AdımlarımızHerYerde olacak. Sizler de 7-8 Kasım 2020 tarihlerinde, dilediğiniz yerde adım atarak Ali İsmail’in ve onlarca gencin düşlerindeki dünyayı kurmamıza destek olabilirsiniz."

CHP’li gençlerin çağrısına destek CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan bu yıl sanal ortamda düzenlenecek olan yarışta Emel Korkmaz ile birlikte koşma çağrısı yaptı ve kendisinin de Emel Korkmaz ile koşacağını açıkladı.

Kaftancıoğlu açıklamasında, “Ben de Emel Annemizin yanında koşacak ve Ali İsmail’in düşlerindeki özgür dünya için kampanyaya destek olacağım. Tüm herkesi, gençlerimizin anlamlı kampanyasına destek olmaya ve “sanal” koşuda Emel Annenin yanında olmaya davet ediyorum…Gençler ve genç kalanlar; sadece rt yapmıyor, sayfaya girecek kampanyaya destek oluyoruz aynı zamanda…Anlaştık mı?” ifadelerini kullandı.

Etiketler
Ağrı Öğrenci