Yalova'da Çevre Günü etkinliği

5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde yapılması planlanan ve Ramazan Bayramı nedeniyle ertelenen etkinlik Uğur Mumcu Kültür Merkezi önünde gerçekleştirildi.

Yalova'da Çevre Günü etkinliği

Yalova Belediyesi öncülüğünde 5 Haziran Dünya Çevre Gününde yapılması planlanan ve Ramazan Bayramı nedeniyle ertelenen etkinlik Uğur Mumcu Kültür Merkezi önünde gerçekleştirildi.

Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Hatice Öncü Yürekkorkutan’ın da katılım sağladığı çevre günü etkinliğine, Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesi ve Yalova Belediyesi bünyesinde hizmet veren şirketlerde farkındalık projeleriyle yer aldı.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte Yalova Belediyesi başta olmak üzere firmaların yaptırmış oldukları doğa ve çevre dostu file, çanta, kalem ve benzeri ihtiyaç malzemelerinin dağıtımı gerçekleştirildi. Ayrıca vatandaşlara bilgilendirme amaçlı broşürler dağıtılırken, Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesi öğrencilerin plastik şişe ve kaplardan yapmış oldukları kuş yuvaları stanttı gezenler tarafından büyük ilgi gördü.

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ın üzerinde itinayla durduğu ve kentimize kazandırmak için büyük çaba serf ettiği çevreye duyarlı, minimum enerjiye ihtiyaç duyan, yeşil çatıların ve iyi yalıtımlı binaların yer aldığı, atıkların yönetildiği doğal ve aktif sistemlerle ısınma ve aydınlatmanın yapıldığı, yeşil dokunun korunarak arttırıldığı Yalova ve Türkiye’ye örnek olacak “Ekolojik Mahalle”nin tanıtımı da yapıldı.

Etiketler
Uğur Mumcu Ramazan Bayramı Yalova