İzmir Gaziemir Belediyesi'nde atamalar devam ediyor

Belediye Başkanı Halil Arda 31 Mart yerel seçimleri sonrası belediye içi değişimleri sürdürüyor.

İzmir Gaziemir Belediyesi'nde atamalar devam ediyor

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, 31 Mart yerel seçimlerinde göreve gelmesinin ardından bürokraside gerçekleştirdiği değişiklikleri sürdürüyor.

Kendisi gibi Cumhuriyet Halk Partili (CHP) olan Halil İbrahim Şenol’dan görevi devralan Belediye Başkanı Arda seçim sonrasında hemen Özel Kalem Müdürü ve Başkan Yardımcısı Mehmet Tuncer’i düz memurluğa atamıştı.

Görevden aldığı Tuncer’in yerine de Aslı Özgür’ün getirildiği öğrenildi. Daha sonra belediyede son 1 yılda işe 22 personelle yollar ayrıldı.

HANGİ İSİMLER GÖREVDEN ALINDI?

Atama kararlarına imza atmaya devam eden Başkan Arda, Temizlik İşleri Müdürü Veli Artuç’u görevden alarak, yerine Derya Dizman Kayar’ı getirdi. Sosyal İşler Müdürü Canan Çetinkaya’yı görevde aldığı belirtilen Arda’nın yeni isim olarak Deniz Dinler’i atadığı ifade edildi. Ayrıca Arda’nın belediye şirket müdürü Kenan Biçer’i de görevden aldığı aktarıldı.

Arda’nın 25 yıldır Gaziemir Belediyesi’nde görev yapan Mali Hizmetler Müdürü Aziz Elibol’u görevden aldığı ifade edildi. Elibol’un yerine Menderes Belediyesi’nde geçtiğimiz dönem AK Partili Başkan Bülent Soylu’nun ekibinde bulunan Nermin Kaçar’ın atandığı belirtildi.

Ayrıca Gaziemir Belediyesi’nde 8 yıldır Araç Sevk Amirliği görevinde bulunan Akın Yalçıntepe’nin, Gaziemir Belediyesi eski Başkanı Halil İbrahim Şenol’a yakın olması nedeniyle gerekçe gösterilmeden işten çıkarıldığı iddia edildi.

Başkan Arda’nın eski Başkan Şenol’un Konak Belediyesi’nden bu yana yaklaşık 30 yıldır yakın çalışma arkadaşı olan İmardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Mithat Kale’den müdürlükleri ve harcama yetkisini de aldığı öne sürüldü.

Plan Proje Bina Müdürü ve Harcama Yetkilisi olarak Başak Korkut’un atandığı ifade edildi. Başkan Yardımcısı Barış Çağlar Çelik’e bağlı olan müdürlüklerin alındığı aktarıldı.

Ayrıca Çelik’in harcama yetkisinin de kaldırıldığı belirtildi. Harcama yetkilisi olarak Karabağlar Belediyesi’nden transfer edilen Park Bahçeler Müdürü Yasemin Yazır atandı.

Öte yandan belediye şirketindeki personellerin toplu olarak değil, zamana yayılarak işten çıkartıldığı ve görevdeki müdürlere de aynı yöntemin uygulanacağı iddia edildi.

Belediyede gerçekleşen değişiklikler ve atamaların ilerleyen günlerde de süreceği aktarıldı.

Etiketler
İzmir Seçim Yerel Seçim Gaziemir