İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden 3 Aralık farkındalık etkinliği

3 Aralık Uluslararası Engelliler Günü nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen farkındalık yürüyüşünde engelli bireylerin hayatını zorlaştıran cadde ve kaldırımlardaki engellere dikkat çekildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden 3 Aralık farkındalık etkinliği

Engellilerin toplumsal yaşama tam ve diğer bireylerle eşit katılmasını sağlamak ve engellilerin sorunlarına dikkat çekmek amacıyla Birleşmiş Milletler tarafından “Uluslararası Engelliler Günü” ilan edilen 3 Aralık’ta İzmir Büyükşehir Belediyesi de bir farkındalık yürüyüşü düzenledi.

Zabıta Trafik Şube Müdürlüğü ve Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü koordinasyonunda düzenlenen yürüyüşte engelli bireylerin hayatını zorlaştıran cadde ve kaldırımlardaki engellere dikkat çekildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Türkiye’de ilk ve tek engelli bireylerden oluşmuş izci birliği olan Engelsiz İzciler Ünitesi üyelerinin de katıldığı yürüyüşte özellikle engelli rampalarına taşıt park eden sürücülerle, görme engelliler için önem taşıyan hissedilir zemin kaplamalarının üzerini işgal eden işletme sahiplerine yönelik uyarılar yapıldı.

“Engel olmazsak engel kalmaz” sloganıyla düşüncelerini dile getiren katılımcılar, engellilerin hayatını zorlaştıran en önemli unsurun sahip oldukları fiziki engeller değil, toplumun duyarsızlığı olduğunu dile getirdi.

Etiketler
İzmir İzmir Büyükşehir Belediyesi