Ahmet Aras, Metin Uca ve İsmail Saymaz 29 Ekim için yürüdü

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün en kıymetli mirası olan Cumhuriyetin 97’nci yıldönümünü, Bodrum’da bir dizi etkinlikle kutlandı.

Ahmet Aras, Metin Uca ve İsmail Saymaz 29 Ekim için yürüdü

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün en kıymetli mirası olan Cumhuriyetin 97’nci yıldönümünü, Bodrum’da bir dizi etkinlikle kutlandı.

Pandemi kuralları nedeniyle kısıtlamalar çerçevesinde gerçekleştirilen kutlama programı 28 Ekim Çarşamba günü saat 13.00'de Belediye önündeki Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başlarken, 29 Ekim günü saat 10.00’da Herodot Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen kutlama programı ile devam etti.

Bayram coşkusunu, tüm Bodrum halkına yaşatabilmek için tedbirler kapsamında çok özel bir etkinlik de düzenleyen Bodrum Belediyesi, Moderatörlüğünü Metin Uca’nın gerçekleştirdiği, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın ve Gazeteci İsmail Saymaz’ın konuk olduğu “Cumhuriyet ve Hayat Sohbetleri programının ilkini Mausolos Sergi Salonu’nda gerçekleştirdi.

Usta sanatçı Müjdat Gezen’in de online olarak katıldığı ve yaklaşık 1.5 saat süren program Bodrum Belediyesi sosyal medya hesaplarından canlı yayınlandı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk yıllarından günümüze, ekonomiden güncel siyasete kadar birçok konunun konuşulduğu programa, Atatürk’ün en sevdiği şarkıları seslendiren Yağmur Akoğlu da renk kattı.

Dört gün boyunca Saat 16.30’da Mausolos Sergi Salonu’nda gerçekleştirilecek olan "Cumhuriyet ve Hayat Sohbetleri", Bodrum Belediyesi’nin Youtube ve Facebook hesaplarından canlı olarak verilmeye devam edecek.

Programın hemen ardından Kumbahçe meydanına yürüyerek vatandaşların ve esnafın Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’a Metin Uca ve İsmail Saymaz da eşlik etti.

Kumbahçe Meydanı’nda devam eden, Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Garnizon Komutanı Per. Alb. Güngör Aydoğan, Belediye Başkanı Ahmet Aras ile Başkan Yardımcıları, Belediye Birim Müdürleri, İlçe Daire Amirleri, CHP Bodrum İlçe Başkanı Halil Karahan ve vatandaşların ellerinde Türk Bayraklarıyla katıldığı program Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Aziz şehitlerimiz anısına saygı duruşu ile başladı. Daha sonra Saat 19.23’de hep bir ağızdan İstiklal Marşımız okundu.

Bodrum Kalesine yansıtılan lazer gösterisiyle birlikte marşlar ve şarkılarla Kumbahçe Sahiline gelen vatandaşlar hep birlikte Cumhuriyet coşkusunu yaşadı. 7 den 70'e bütün vatandaşlar Türk Bayraklarını sallayarak marşlara eşlik ettiler.

Etiketler
29 Ekim 2020 İsmail Saymaz Bodrum Mustafa Kemal Atatürk