Çiğli Belediyesi'nden 20 milyon TL'lik tasarruf

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, CHP Çiğli İlçe Başkanlığı'nın etkinliğinde yaptığı konuşmada belediyenin mali durumunu anlattı.

Çiğli Belediyesi'nden 20 milyon TL'lik tasarruf

CHP Çiğli İlçe Örgütü, 31 Mart seçimlerinde görev alan sandık görevlilerine, alan sorumlularına ve müşahitlere belediyenin konferans salonunda teşekkür belgesi sunma programını gerçekleştirdi.

Seçimi yüzde 63’lük oy oranı ile kazanan CHP, görev alan partililere bir kez daha teşekkür etmiş oldu. Yoğun ilginin olduğu etkinlikte Çiğli’de görev almış sandık görevlilerine, alan sorumlularına ve müşahitlere teşekkür belgelerini Çiğli İlçe Başkanı Mert Özcan ve Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü takdim etti.

"BU YOKSULLUĞUN SEBEBİ AK PARTİ’DİR"

CHP Çiğli İlçe Başkanı Mert Özcan, teşekkür belgelerini vermeden önce yaptığı konuşmada, “31 Mart ve 23 Haziran’da ‘Martın sonu bahardır’ dediğimiz sevgili yoldaşlar hepiniz hoş geldiniz. Hepinizin bildiği gibi Millet İttifakı ile tarih yazdık. Bu başarı öyküsü hepinizindir. Başarıda emeği olan ve mimarlarından milletvekillerimize ve tüm il ve ilçe başkanlarımıza, kadın ve gençlik kollarımıza, yöneticilerimize, yoldaşlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Haftalarca, zaman zaman aç ve uykusuz kalan, sandık başlarında sabaha kadar bekleyen dostlarıma çok teşekkür ediyorum. Bu işin baş mimarı olan Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na teşekkür ediyorum. Ülkemizin geldiği durumla ilgili bir iki cümle söyleyeceğim. İşsizlik ülkemizin en büyük sorunu. Ülkemizdeki gerçek işsizlik 8 milyondur. İki tane üniversite mezunu olup da gelip bize ‘Ben süpürgecilik bile yaparım’ diyen insanlar var. Yazıklar olsun böyle iktidara. Hem ekonomik hem de psikolojik baskı yapılıyor. Özgürlükleri kısıtlayarak FETÖ’cüsün diye içeriye atılmış birçok insanın içeride çürüdüğünü sizde biliyorsunuz. FETÖ varsa iktidar önce aynada kendilerine bakmaları lazım. Bu sebeple hepimizin çok çalışması çalışıyor. Bu yoksulluğun sebebi AK Parti’dir. Bir sonraki seçimde iktidar olmamız için hiçbir engel yoktur” ifadelerini kullandı.

Çiğli Belediyesi'nden 20 milyon TL'lik tasarruf - Resim : 1

Gümrükçü: "Hiç kimse partiden büyük değildir"

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü yaptığı konuşmada, “Sayenizde burada oturuyorum. 6 aydır geceli gündüzlü çalışıyorum. CHP’li olmak zor; kavga, dövüş, işsizlik ve baskı var. Çocuklarımızın geleceğine yönelik kaygılarımız var. Örgüt olmak zorundasınız. Zorlandığımız zaman vazgeçmek istiyoruz ama bu salondakiler vazgeçmeyenlerdir. Bu parti yıkılmadıysa sizlerin sayesinde yıkılmadı. 5-6 ayda neler yaptınız diye soranlar var. Çiğlide gördüğümüz en büyük eksiklik sahada halkla iç içe bir belediye olmayışıydı. Biz sahada yerinde inceleyerek katılımcı ve sokakta bir belediye başkanlığı yapma isteğimizi yerine getirdik. Bu yüzden örgütten geldiğimizi unutmayacağız. Sana bu makamı bu yetkiyi bu partinin verdiğini unutmayacağız. 'Ben kendim seçilirdim', 'benim şahsi oyum var' diyenler gitseydiniz seçilseydiniz niye Cumhuriyet Halk Partisi'ndesiniz o zaman? Çünkü bu partinin sizin gibi güçlü bir örgütü var. Geldiği yeri unutan, CHP içinden çıktığını unutan arkadaşlarımız var. Bunlarla mücadelede sizlerle birlikte olur. Örgüt güçlü olursa örgüt ayakta durursa örgüt belediye başkanının üzerinde olduğunu hissettirirse belediye başkanı yanlış yapamaz. Bu parti bizi denetlemelidir. İlçe başkanı, il başkanı, genel merkez belediye başkanlarını denetlemelidir. Çünkü iktidarın yolu belediye başkanlarının düzgün çalışmasından geçer.” dedi.

Gümrükçü: "Benim ehliyetim yok benim Kent Kartım VAR"

Çiğli Belediye Başkanı Gümrükçü sözlerine başkan olmadan önce toplu taşımayı nasıl kullanıyorsam yine aynı şekilde kullanmaya devam ediyorum diyerek devam etti. Gümrükçü: "Ben normalde özgürce yürüyorsam yanımda koruma ordusu yoksa seçimden sonra da öyle olmalı. Yine sizin içinizde olmalıyım. Benim ehliyetim yok benim kent kartım var. Bu yüzden eğer sizi temsil edecek bir yere gitmiyorsam makam arabasını kullanmıyorum. Makama gelmeden önceki kent kartımı kullanmaya devam ediyorum." dedi.

Çiğli Belediyesi'nden 20 Milyon Tasarruf

Belediyedeki borç durumu hakkında konuşan Gümrükçü, “Kasada bir kuruş para yok ona rağmen 6 ayda 39 milyon lira ödeme yaptık. Bunun 16 milyon 488 bin lirası bir önceki dönemden kalan borçlardı. 320 milyonla devir aldık, bugün 300 milyonun biraz üzerinde borcumuz var. Geçen yılın Nisan ve Eylül ayı döneminde belediyenin kasasından 111 milyon para çıkmış. Bizim zamanımızda ise 92 milyon çıktı. Yani 20 milyon lira cepte kaldı. Genel Başkanımızın talimatına uyarak tasarruf yaptık. Bu tasarruflarla 2020 yılından itibaren park, kaldırım, yol, kreş yapacağız. 2020’de Çiğli’nin alt yapı sorunu kalmayacak.

Önce tasarruf sonra halka hizmet birde hedeflerinden taviz vermemek bizim sloganımızdır. Partinin birliğini bozmaya çalışacaklardır, izin vermeyin ve sabır edin. Hep beraber kucaklayacağız, sıkılı bir yumruk gibi olacağız ve o vericilerin kafasına vuracağız” dedi.