Mardin belediyesinde kayyum 150 kişiyi işten çıkardı

Mardin belediyesine kayyum olarak atanan Mustafa Yaman, Mardin Su ve Kanalizasyon İdaresi’nde (MARSU) 150 kişiyi işten çıkardı. DİSK, işçilere ‘birlikte yol haritası çıkarma’çağrısı yaptı.

Mardin belediyesinde kayyum 150 kişiyi işten çıkardı

19 Ağustos’ta Mardin belediyesine kayyum olarak atanan Mustafa Yaman, Mardin Su ve Kanalizasyon İdaresi’nde (MARSU) 150 kişiyi işten çıkardı. DİSK, işçilere ‘birlikte yol haritası çıkarma’çağrısı yaptı.

Mezopotamya Ajansı’nın iddiasına göre kayyum yönetimi tarafından oluşturulan bir ekibin belirlediği isimlerin işten atıldığı ve başka işten atma listelerinin de olduğu belirtildi.

İşine son verilen personelin arasında önceki kayyum döneminde belediyede çalışan kişiler de yer alıyor.

DİSK: İşten çıkarmalar artabilir

DİSK/Genel İş Mardin Şube Başkanı Rahmi Güneş, işten çıkarılan personel sayısının artmasından endişe ettiklerini belirtirken, belediyeye bağlı KENT AŞ’de de benzer bir uygulamaya gidilmek istendiği yönünde duyumlar aldıklarını söyledi.

Güneş, işten atmaların kabul edilemeyeceğini vurgulayarak şu ifadeleri kullandı: “İşçilerimiz sendikalarına gelsin birlikte ne yapabiliriz, gerekirse açıklamalar, gerekirse protesto eylemleri ile hukuki zeminde işçilerimizin haklarını birlikte savunmaya hazırız. Yol haritamızı birlikte belirleyelim.”

Etiketler
Mardin Ağrı DİSK