MHP'li belediyenin işten attığı işçilere üç belediyenin işçisinden destek

Aliağa’da MHP’li belediye yönetiminin işten attığı 179 işçi için destek eylemleri Konak, Buca ve Karabağlar belediye işçileriyle devam etti

MHP'li belediyenin işten attığı işçilere üç belediyenin işçisinden destek

Aliağa’da MHP’li belediye yönetiminin işten attığı 179 işçi için destek eylemleri Konak, Buca ve Karabağlar belediye işçileriyle devam etti. İşçiler, örgütlü mücadelede kararlı olduklarını ifade etti

İzmir’de Aliağa Belediyesi’nin MHP’li yönetiminin işten attığı 179 işçi için bir dayanışma ve destek eylemi daha yapıldı.

Konak, Buca ve Karabağlar belediyelerinde örgütlü DİSK/Genel-İş 5 Nolu Şube üyesi işçiler, belediyenin Buca’daki Gediz atölyesi önünde bir basın açıklaması yaptı.

BELEDİYE BORCUNU KATLADILAR

Basın açıklamasında konuşan Genel-İş Konak İşyeri Temsilcisi Umut Altun, belediye borcu %700 artışla 25 milyon TL’den 250 milyon TL’ye çıkarken işçilerin “ekonomik yetersizlik” bahanesiyle işten atıldığını, halen çalışan işçiler üzerinde ise baskı kurulduğunu belirtti.

İşten atılan işçilerin direnişi ve hukuki mücadele başlatması üzerine Belediye Başkanı Serkan Acar’ın yakın çevresine “Dava açmayın, gelin protokol yapalım”demeye başladığını aktaran Altun, işçilerin Türk-İş/Belediye-İş’e üye yapılmaya zorlandığını dile getirdi.

Altun sözlerini şöyle noktaladı:

Biz işimizi, ekmeğimizi, haklarımızı geri istiyoruz. İşveren, atılan üyelerimizi açlığa mahkum etmek, onların eşlerini ve çocuklarını cezalandırmak istemektedir. Aliağa Belediyesi’nden atılan işçilerin uğramış olduğu bu haksızlık için, örgütlü olduğumuz tüm işyerlerinde, direnişimize güç vermeye ve tüm sınıf kardeşlerimizi atılan işçilerle dayanışmaya davet ediyoruz.

Etiketler
Karabağlar Aliağa