Konak Belediyesi Başkanı Abdül Batur’dan çarpıcı gelir çıkışı

Konak Belediyesi Temmuz ayı meclis toplantısının ilk oturumu Başkan Abdül Batur yönetiminde gerçekleşti.

Konak Belediyesi Başkanı Abdül Batur’dan çarpıcı gelir çıkışı

Konak Belediyesi Temmuz ayı meclis toplantısının ilk oturumu Başkan Abdül Batur yönetiminde gerçekleşti. İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantıda önergeler görüşüldü.

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, geçtiğimiz hafta uyuşturucu ile mücadele kapsamında Basmane Oteller Sokağı’ndaki 3 katlı binanın önmüzdeki hafta belediyeye bağışlanacağını duyurdu. Başkan Batur, uyuşturucu ile mücadele konusunda hassas davrandıklarını ifade etti.

“KADİFEKALE BİZİM İÇİN BİR DEĞER”

Başkan Batur, Kadifekale’de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile birlikte yaptığı temizlikten bahsederken, “Haftasonu Kadifekale’den temizlik harekatı başlattık daha temiz bir kent amacını sahaya yansıtmak istedik, bundan sonra da lokal ve toplu çalışmaları sürdürme kararı aldık. Kadefekale’den başlamamızın sebebi de Kadefekale bu süreçte bizim için ayrı bir değer olacak. Sahada yaptığımız çalışmalarda Gültepe’deki spor salonu ve halısaha tesisleri, Eylül ayının sonunda tamamlanacak” dedi.

AK PARTİ’DEN İNDİRİM ÖNERGESİ

AK Parti grubu tarafından Konak ilçesi içerisindeki esnaflardan tabela ve işgaliye gibi ücretlerde vergi indirimine gidilmesi için önerge verdi. Başkan Batur, önergenin iyi niyetli olduğunu ancak ekonomik olarak sıkıntılar olduğunu dile getirirken, “Belediyenin şu an ki gelirleriyle bile zorlanıyoruz, esnaf için indirime gidilmesi şu an için pek mümkün değil bu önergeyle ilgili çekincelerim var, siyasi olarak indiririz deriz ancak ekonomik olarak bizi sıkıntıya sokar ekonomimiz dört dörtlük olsa bunu yapabiliriz ama değil” ifadelerini kullandı.

“İLLER BANKASI’NDAKİ GELİRİMİZ YÜZDE 20 KESİNTİLİ GELİYOR”

Başkan Batur, İller Bankası’ndan gelen bütçenin 3 aydır kesintiye uğradığını dile getirirken, “İller Bankası’ndaki paylarımız yaklaşık 3 aydır kesintiyle geliyor o bile bizi zorluyor İller Bankası’nda ekonomik sıkıntılardan dolayı vergi toparlanamadığı için şu an İller Bankası’ndaki gelirimiz yüzde 20 kesintiye uğramış durumda. O yüzden bu önergeyle ilgili çekincelerim var” diye konuştu. AK Parti grubu tarafından sunulan esnaf için indirim önergesi mecliste reddedildi.

AK PARTİLİ ARIK ÖNERGE İÇİN ISRAR ETTİ

AK Parti grubundan Nurullah Arık önergenin reddedilmesi karşısında, dilek ve temenniler kısmında belediyenin bütçesine zarar vermeyeceği ve teşvik olacağı yönünde itiraz ederek Başkan Batur’a “En azından plan ve bütçe komisyonu inceleseydi, esnaflar için teşvik olurdu. Sadece sokak hayvanlarının besleme ve aşı masrafları dışında farklı sokak hayvanlarıyla ilgili yapılan etkinliklerin masrafı çıkarılsın ve kıyaslama yapılsın ” ifadelerini kullandı.

“3 AYDIR İNŞAAT RUHSATI BAŞVURUSU YOK”

Başkan Batur, AK Partili Arık’a şu sözlerle cevap verdi; “Biz ayağımızı yorganımıza göre uzatıyoruz bir ekonomik kriz olduğu belli Konak Belediyesi’nde inşaat ruhsatı talep edilmedi. Her sektörde büyük sıkıntı var biz esnaflarımızı sıkıntıya sokacak hamlaler yapmıyoruz, esnaf masamızı kuracağız sıkıntılarını yerinde izleme fırsatı bulacağız ancak gerçekten bir ekonomik sıkıntı var. Belediyenin görevleri artıyor ancak gelirleri azalıyor. 20 senedir belediye gelirleri yasası çıkacak diye bekleniyor ama bu yasa çıkmadığı sürece bir şey olmaz. Belediyelerin gelirleri artacağı yerde azalır hale geldi.”

Etiketler
Temmuz Abdül Batur Konak Belediyesi