Sağlık Bakanı istifanın eşiğinden döndürüldü

Gazeteciliğin temel ilkesi haber kaynaklarını gizli tutmaktır. Gazeteciliğin diğer önemli bir unsuru da dostluk ve mesleki ilkeleri birbirine...

Gazeteciliğin temel ilkesi haber kaynaklarını gizli tutmaktır. Gazeteciliğin diğer önemli bir unsuru da dostluk ve mesleki ilkeleri birbirine karıştırmamaktır. Gerek iktidar ortakları AKP ve MHP’den gerekse -Meclis'te temsil edilip edilmemesi önemli değil- muhalefet partilerinden dostlarım vardır.

Onlarla zaman zaman buluşur, zaman zaman da telefonla sohbet ederiz.

Gerek sosyal medya hesaplarımı, gerek Yeniçağ TV açıklamalarımı gerekse günlük köşe yazılarımı takip ederler.

10 Nisan cuma akşamı saat 22.00’de sokağa çıkma yasağı içeriksiz ilan edilince Yeniçağ TV’de yorum yayınladım ki kısa sürede müthiş paylaşıldı.

İçişleri Bakanlığı genelgesinin 9 Nisan 2020 tarihinde İller İdaresi Genel Müdürlüğü'ne ve oradan da valiliklere gönderildiğini, 10 Nisan gece 22.00’de duyurulduğunu 23.00’te ise genelge metninin yayınlandığını ortaya çıkartan haberim de rekor okuyucu aldı.

İnanın en çok arayanlar AKP ve MHP’liler oldular.

Değerli okurlarım,

Gerek Korona Virüs ile ilgili açıklamalarında Sağlık Bakanı, gerek sosyal yardımlar ve çalışma hayatı ile ilgili kararlar konusunda Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakan Zehra Zümrüt Selçuk gerek Hazine ve Maliye Bakanı damat Berat Albayrak her açıklamalarında “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı” ifadesini kullanıyorlar.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da sokağa çıkma genelgesinin sorumlusu olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı adres gösterdi.


Gördüğünüz gibi ortada Türkiye Büyük Millet Meclisi yok.

Gördüğünüz gibi ortada milletvekilleri yok.

16 Nisan anayasa ile yürürlüğe giren hükümlere göre yasaları Meclis yapacaktı.

Bu ilke de sürekli çiğneniyor ki yasa teklifine imza atan AKP’li milletvekillerinin torba yasa içindeki maddeleri okumadıkları, gerekçesi hakkında fikir sahibi olmadıkları da ortaya çıktı.

Değerli okurlarım,

Açık seçik ifade etmek isterim ki Cuma gecesi saat 22.00’de açıklanan sokağa çıkma yasağından sonra vatandaşların marketlere, benzinliklere, fırınlara, pastanelere ve açık marketlere hücumdan en çok AKP milletvekilleri şikayet ettiler.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın Korona Virüs için bilim kurulları ile salgın mücadelesini çok başarılı şekilde yürüttüğünü vurgulayan AKP milletvekili, “Bize gelen bilgilere göre Sağlık Bakanı Koca istifanın eşiğinden döndürüldü” dedi.

Sordum: Sağlık bakanının haberi yok muymuş?

Yanıt verdi: “Bilim kurulu daha önceleri önermiş ama bir hafta önce uygun bulunmamış. Fahrettin Hoca’nın saat 22.00 ile 24.00 arasında yaşanan izdihamlardan çok rahatsız olduğunu, ‘Bir gün önce açıklanmalıydı’ görüşünde olduğunu öğrendim.”

AKP’de yıllarca bakanlık yapan eski milletvekili ise, “AKP’deki arkadaşlarımızla konuşuyoruz. Hepsi son yaşananlardan rahatsız. Gece 22.00’de yasak açıklanınca seçmenleri AKP’li milletvekillerine, “Sigara, ekmek gibi ihtiyaçlarımızı nasıl alacağız” diye şikayet yağdırmışlar” dedi.

İçişleri Bakanı Soylu’nun açıklamasına göre sokağa çıkma yasağının gece 22.00’de açıklanmasını Cumhurbaşkanı Erdoğan istedi.

Değerli okurlarım,

Korona Virüs salgına ilişkin alınması gereken kararların geç alındığını muhalefet dile getirmeye başladı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti lideri Meral Akşener’in Cuma gecesi saat 22.00 krizden sonra vatandaşları sakin olmaya ve sağduyulu davranmaya çalışmaları takdir ediciydi.

Ayrıca Başkette CHP’li belediyelerin çalışmalarını da takdir ediyorum.

Ankara’da Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen ve Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın geceyi neredeyse uykusuz geçirdiklerini ve vatandaşa hizmet için tüm önlemleri aldıklarını gördüm.

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok ile Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı’nın da başta ekmek dağıtımı olmak üzere vatandaşa hizmeti aksatmadıkları bilgisi geldi.

Değerli okurlarım,

Sokağa çıkma yasağı kondu ve sokağa çıkacaklar açıklandı.

Fırınlar açık, ekmek bayileri kapalı, vatandaşın sokağa çıkması yasak…

Gazetecilerin çıkması serbest, gazete bayilerinin dükkan açması yasak…

Mart ayı boyunca sokağa çıkma yasağı istedi muhalefet ve hatta İstanbulluların başkanı Ekrem İmamoğlu, iktidar kulağının üzerine yattı.

Hafta sonu sokağa çıkma yasağını koyarken anlaşıldı ki hiçbir hazırlık yapılmamış. Bırakın CHP’li belediyeleri AKP’li belediyelerle bile işbirliği yapılmamış.

Sonuç olarak demem o ki;

AKP’nin çöküş döneminin kırılma noktası Korona Virüs salgını olacaktır…