'O Kovid hapları Türkiye’de bedava'

Prof. Dr. Yağız Üresin, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı geliştirilen hapların benzerlerinin Türkiye'de bedava olduğunu söyledi. Üresin, bunların salgının ilk anından bu yana kullanıldığını kaydetti.

'O Kovid hapları Türkiye’de bedava'

Prof. Dr. Yağız Üresin, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı geliştirilen ve fiyatı TL'ye çevrildiğinde 6 bin 800 - 7 bin lira civarı olan haplarla ilgili Habertürk gazetesi yazarı Muharrem Sarıkaya'ya değerlendirmelerde bulundu.

Üresin, Türkiye’de bunların benzerleri salgının ilk anından bu yana zaten kullanılıyor. Favipiravir Kovid-19’a yakalanan bütün hastalarımıza zaten ücretsiz veriliyor. Bu hapların da ondan farkı yok" dedi.

Prof. Dr. Üresin, benzerlerinin de yakında çıkacağını, buna ilişkin birçok firmanın çalışmalarını devam ettirdiğini belirtti. Yıl sonuna kadar bu hapların daha etkili olanların da kullanıma sunulacağına vurgu yaptı.

Sarıkaya, bu hapın Pfizer ve Merck firmalarının çıkardığı yeni ilaçlarının fiyatlarından bin kat daha ucuz olduğunu belirterek "Daha önemlisi Türkiye’de zaten bedava dağıtılması. Dileyen alabilir. Ama daha ucuz olanı varsa neden tercih edilir o da ayrı bir konu" dedi.

Etiketler
Salgın Türkiye