Ali Koç UEFA'dan ümidini kesti

Fenerbahçe'de teknik direktör Ersun Yanal ve Başkan Ali Koç ortak basın toplantısı düzenledi.

Ali Koç UEFA'dan ümidini kesti

Fenerbahçe'de teknik direktör Ersun Yanal ve Başkan Ali Koç ortak basın toplantısı düzenledi.

ALİ KOÇ'TAN FLAŞ UEFA AÇIKLAMASI: 'GİTMEYEBİLİRİZ'

Ali Koç, sarı-lacivertli kulübün gerekirse önümüzdeki sezon Avrupa'ya gitmeyeceğini ve Süper Lig'de şampiyon olabilecek bir kadro kurabileceklerini ifade etti.

"Transferde gözümüzü karartacağız" sözü için Ali Koç; "FFP çerçevesinde bizim harcayabileceğimiz 11.9 milyon Euro bütçemiz var, sadece bu da değil tabii. Planlamamız var, belirlediğimiz isimler var. Bunların bir kısmı satın alma, bir kısmı da kiralama. Bize şu anda uyabilecek model, 18 at kiralama ve sonrasında da satın alma.

Biz daha önce de ifade ettiğim gibi, biz ağzımızla kuş tutsak FFP kurallarına riyat edemeyeceğiz, bu sezon 60 milyon Euro kar elde etmemiz lazım, bu da mümkün değil. Bunu UEFA nasıl yorumlayacak? 31 Ocak'ta görüşmemiz lazım. FFP, Türk kulüpleri özelinde başarılı olamadı. UEFA'nın marka değeri için Türk futbolu için önemli. Gözümüzü karartmak ne demek? Belki de önümüzdeki yıl Avrupa'ya gitmektense şampiyon olacağımızı kadroyu kuracağız. Biz zaten şu anki mevcut durumda FFP'yi karşılayamıyoruz" dedi.

Bir taraftar olarak Ali Koç'u nasıl görüyorsunuz sorusuna Ali Koç, "İşin içinde olduğum için nötr bir cevap verememe belki ama iyi işler yapıldığını ve bir o kadar da talihsiz olduğunu... Yarının çok güzel olacağını düşünür ve bundan tereddüt etmezdim."

'Siz Ersun hoca ile çalışmak istemiyordunuz fikrinizi ne değiştirdi' demek istiyor. Sosyal medya insanların ifadeleri belli ettiği bir ortam. Troll diye adlandırılan ve üzülerek görüyorum ki burada olan bazı arkadaşlarda burada böyle gazetecilik yapmaya çalışıyor. Benim sosyal medya hesaplarım yok ama raporlar geliyor. Er ya da geç ortaklar ortaya çıkacak ve en çok zararı sizler göreceksiniz. Bugün size mantıklı gelebilir ama şunu bilin ne mesleğinize ne spora ne de ülkenize hiç faydanız yok.

Etiketler
Fenerbahçe Ali Koç UEFA