Ali Koç'tan Kütahyalı'ya: 'Boş konuşuyorsun'

Beyaz TV yayınına katılan Rasim Ozan Kütahyalı'ya tepki göstererek "Boş konuşuyorsun" dedi.

Ali Koç'tan Kütahyalı'ya: 'Boş konuşuyorsun'

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Beyaz TV'de Derin Futbol programına katıldı, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Fenerbahçe Başkanlığına ilişkin "Filmi geriye sarabilseydik, başkan adaylığı için bir sene daha beklerdim. Gemiyi yüzdürebilmek için maddi manevi dokunuşlar gerekiyordu. Keşke o dokunuşların sonunda şampiyonluklar olsaydı" diyen Ali Koç'un açıklamaları özetle şöyle:

PARAMIZ YOKTU: İlk sezon çok fazla değişimi aynı anda yaptık. Başkan değişti, yönetim değişti. Takım değişti. Paramız yoktu. Paramız olmadığımız için transfer yapamayacak durumdaydık. Çok büyük beklentilerle gelenler bizleri tatmin etmedi. Ama her şeye rağmen şampiyonluğun en büyük adayıydık.

Bizim hatalarımız oldu. Tecrübe kazandık. Yapısal unsurlar da var. Yaşanan bütün tatminsiz sonuçları dış etkenlere bağlamıyorum ama çok önemli etkenler. 8 senede 4 takım şampiyon olmuş. Bunlardan biri Fenerbahçe değil. Her sezon başlangıcında bir algı yapılıyor. Fenerbahçe şampiyon olacak diye. Siz de katkı yapıyorsunuz bu algıya. 8 senedir en çok Fenerbahçe'nin hakkı yeniyor.

KÜTAHYALI NE ZAMAN SPOR YORUMCUSU OLDU?: Bizim de hatalarımız kesin olmuştur. Burada bütün yaşanan tatminsiz sonuçları tabii ki sadece dış etkenlere bağlamıyorum ama bunlar önemli. Rasim Ozan Kütahyalı ne zaman spor yorumcusu oldu? 3 Temmuz sonrası. Mehmet Baransu ile ne hikmetse aynı dönem... Duruş olarak, büyük olarak, Fenerbahçe'nin zaman zaman hasede de neden olacak durumlar oldu. Bundan bizim payımız da var. Ama bu hakkımızın yenmesi için bir sebep değil.

Bizim Ahmet Ağaoğlu ile bir sıkıntımız yok. Bu yapı ile sıkıntımız var. Politically Correct diyorsunuz. Bunu en son diyecek kişi sizsiniz. Bizim içimiz dışımız bir. Dediğimizin doğru olup olmamasını konuşalım.

TORPİLLE HAKEM ATANIYOR: Hakemlik müessesinde bütün sınavlar kaldırıldı. Dil, atletik performans, kural sınavı kaldırıldı. Sınav kalmadı. Torpille hakem atanıyor. Elimizden geldiği kadar buna müsaade etmemeye çalışacağız. İfşa ederek, kamuoyu farkındalığı yaratarak.

'BEYEFENDİ İSTİYOR': (Sinan Engin'in "TFF Başkanı'nı kim belirliyor?" sorusuna) Cevabını bildiğiniz soruyu neden bana soruyorsunuz?

(Rasim Ozan Kütahyalı'nın "Bence Cumhurbaşkanımız belirlemiyor" sözleri üzerine) Her şeyi Cumhurbaşkanımıza yazıyorlar, 'Beyefendi böyle istiyor' diye ortada gezen çok adam var. Kim yalan söylüyor, bilmiyorum. Ama Cumhurbaşkanımıza zarar veriliyor.

HAKEMLER MESAJI ALIP RÜZGARA GÖRE HAREKET EDİYOR: Teknoloji geldi performans geriledi. Atamalara güvenmiyorum. Atamalarla, cezalarla mesaj veriliyor. Hakemler de mesajları çok iyi alıyor, rüzgara göre hareket ediyor.

KÜTAHYALI'YA TEPKİ: Mesut Özil'in menajeriyle bugün konuştuk. İki taraf için de hayırlısı neyse o yapılacak. Görüşmeler sonucu neyin hayırlı olacağına karar vereceğiz. Türkiye Cumhuriyeti'nin yüzüncü yılında şampiyon olmaktan başka derdimiz yok. Geçmişe dönsek, Mesut'u tekrar alırım. Mesut da böyle bir senaryo olsun diye gelmedi. Elinden geleni yaptı. Talihsiz sakatlıklar oldu. Esas olan, kendisinin de dediği gibi Fenerbahçe.

(Rasim Ozan Kütahyalı'nın 'Mesut Özil transferinde Fenerbahçe, Türkiye Cumhuriyeti tarafından kayrılmıştır' sözlerine) "Boş konuşuyorsun! Bizi kim kayırdı. Devlet mi gidip aldı?

YENİ HOCA PAZARTESİ AÇIKLANACAK: İsmail Kartal para konuşmadan geldi. Önümüzdeki sezon için üst düzey bir hoca aradığımızı, bunlardan birinin Joachim Löw olacağını söyledik. Araları çok iyidir. Açık açık her şeyi masaya koyduk. Arkadan dolanmayız.

İsmail Hoca, bir saniye bile kırılmadı. Onun sayesinde camia kenetlendi. Onun oynattığı futbolla dominant bir oyun oynadık. Takım ruhunu inşa etti. Samandıra'yı en verimli hale getirdi. Şapka çıkartmaktan başka bir şey yok. Pazartesi günü yeni hocamızı açıklayacağız. İsmail hoca veya Jesus. Sezonu erken başlatacağız. 13-14'ü gibi başlamamız lazım hazırlıklara

Etiketler
Kütahya Ali Koç Rasim Ozan Kütahyalı