'Hakem operasyonu'nda MHK Başkanı sessizliğini bozdu: Bazı arkadaşlarımız, kurumun üstünde olmaya başladılar

MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu, hakemlerle ilgili alınan kararlar nedeniyle başlayan tartışmalar hakkında konuştu. Gündoğdu, "Görevde olan ve olmayan arkadaşlarımın hepsinin, örgütlerle ilişkilendirilmesinden son derece rahatsızım." dedi.

'Hakem operasyonu'nda MHK Başkanı sessizliğini bozdu: Bazı arkadaşlarımız, kurumun üstünde olmaya başladılar

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu (MHK), Spor Toto Süper Lig ve Spor Toto 1. Lig'de kalan haftalarda görev yapacak hakemleri belirledi.

Yeni listede, tecrübeli isimler Cüneyt Çakır, Fırat Aydınus, Tugay Kaan Numanoğlu, Ali Palabıyık, Hüseyin Göçek, Alper Ulusoy, Abdulkadir Bitigen, Suat Arslanboğa ve Bahattin Şimşek'in bulunmaması dikkati çekti.

Bir anda gündemi değiştiren kararla ilgili Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Ferhat Gündoğdu, yayın kuruluş beIN Sports'a konuk oldu ve birbirinden önemli açıklamalarda bulundu.

Gündoğdu, "Yılların yıpranmışlığı var. Bazı arkadaşlarımız, kurumun üstünde davranmaya başladılar. Bundan hakemlik sisteminin olumsuz etkilendiği tespitini yaptık. Davranışlarında hür olmayan hiçbir hakem, doğru karar veremez." ifadelerini kullandı.

Öte yandan MHK Başkanı hakemlerle ilgili iddiaları, "Görevde olan ve olmayan arkadaşlarımın hepsinin, örgütlerle ilişkilendirilmesinden son derece rahatsızım. Bunlarla ilgisi yok." sözleriyle yalanladı.

Gündoğdu, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Karar açıklandığından beri 48 saat olmadı. Çok fazla söylemler oldu ama bu karar, operasyon veya temizlik kelimeleriyle değerlendirilmemeli, böyle bir durum yok. Türk hakemliğinin geleceği için çalışılan bir projenin, 1. etabı.

Klasman belirlendi. Her yıl yapıldı. Klasmanlar, temmuz veya ağustos ayında belirlenir, sonrasında da devre arasında belirlenir. Böyle alışık olmadığımız bir durum var. Serdar Tatlı döneminde bu karar, 4 döneme çıkarıldı.

Görevde olan ve olmayan arkadaşlarımın hepsinin, örgütlerle ilişkilendirilmesinden son derece rahatsızım. Bunlarla ilgisi yok. Yılların yıpranmışlığı var.

"KURUMUN ÜSTÜNDE OLMAYA BAŞLADILAR"

Bazı arkadaşlarımız bilerek veya bilmeyerek kurumun üstünde olmaya başladılar. Bu durum kurmumuzu yıprattı. Türk futbolunun 10 hafta değil, 1 gün bile beklemeye tahammülü yok. Karar 8 Mart günü verilmedi. Son 1.5 aydır, adım adım Nihat Özdemir'e rapor verdim. 1.5 aylık çalışmanın geldiği noktaydı 8 Mart. Her şeyden emin olmamız gerekiyordu."

"GÖZLEMCİ OLABİLİRLER"

"Hakemlik yapmak isteyen arkadaşlar olursa, alt kategoride devam edebilirler. Gözlemci olabilirler. Bir alt lig için VAR çalışması yapıyoruz, orada da devam edebilirler. Önümüzdeki hafta bu arkadaşlara davet göndereceğim ve tek tek görüşeceğiz."

Etiketler
Operasyon