İmamoğlu: 2036 olimpiyatlarını İstanbul'a kazandırmalıyız

Dünyanın kıtalar arası tek maratonu olan N Kolay İstanbul Maratonu bugün 43. kez koşuldu. Maratonu erkeklerde Ugandalı atlet Victor Kiplangat, kadınlarda da Kenyalı atlet Sheila Jerotich kazandı.

İmamoğlu: 2036 olimpiyatlarını İstanbul'a kazandırmalıyız

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki Spor İstanbul tarafından düzenlenen N Kolay 43. İstanbul Maratonu, bugün başladı.

World Athletics (Dünya Atletizm Birliği) tarafından Elite Label kategoride gösterilen İstanbul Maratonu dünyada kıtalar arası koşulan tek maraton olma özelliğiyle dikkat çekiyor.

Maraton, Anadolu Yakası'nda 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün 250 metre gerisinden başladı. Maratonun startını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu verdi.

İPİ KİMLER GÖĞÜSLEDİ?

43. İstanbul Maratonu'nu erkeklerde 2:10.18 derecesiyle Ugandalı atlet Victor Kiplangat kazandı. 2:10:23 derecesiyle Kenyalı Robert Kipkemboi ikinci, 2:10:25 derecesiyle Ugandalı Solomon Mutai üçüncü oldu.

Kadınlar kategorisinde 2:24.15 derecesiyle Kenyalı atlet Sheila Jerotich birinci oldu. Kadınlarda ikinci sırayı 2:24:21 derecesiyle Kenyalı Jackline Chepngeno, üçüncü sırayı ise 2:24:45 derecesiyle Etiyopyalı Ayantu Abdi elde etti.

15 kilometrede Erkeklerde 45:02'lik derecesiyle Kenyalı Vitor Chepkwony birinci olurken, Kenaylı Simon Muthoni ikinci, Türkiye'den de Kenan Sarı üçüncülüğü kazandı. Kadınlarda ise 50:21'lik derecesiyle Kenyalı Chepngeno ilk sırada gelirken, Uganda'dan Annet Chelangat ikinci, Türkiye'den de Meryem Erdoğan üçüncü bitirdi.

'MARATON GÜÇLÜ MESAJLAR BARINDIRIYOR'

Maratonun ödül töreni, Sultanahmet Meydanı’nda gerçekleştirildi. Ödül töreni öncesinde konuşan İmamoğlu, bu tür organizasyonların pandemiden olumsuz etkilendiğini belirterek, “İnşallah bunu hızlıca atlatıp, önümüzdeki yıldan itibaren çok daha güçlü seviyelere maratonumuzu kavuşturacağız” dedi.

Maratonun içinde güçlü mesajlar barındırdığını kaydeden İmamoğlu, şunları söyledi:

'2036 OLİMPİYATLARINI İSTANBUL'A KAZANDIRMALIYIZ'

“İçinde barış var. Zaten insanların birleştiği yer İstanbul. Yani aynen iki kıtanın birleştiği gibi, insanları birleştiren bir kent İstanbul. Açıkçası bu duygunun bir başka taçlanması var. O da olimpiyat. Bu kente olimpiyatı istiyoruz biz. Bu şehir olimpiyatı hak ediyor.

İstanbul halkı olarak, devletimizle, bütün bileşenleriyle en güçlü şekliyle olimpizm ruhunu bütün bireylerine nakşederek 2036’ya hep birlikte hazırlanmalıyız. Ve 2036 Olimpiyatları’nı İstanbul'a kazandırmalıyız. Gerçekten bir kentte bambaşka bir neşeye, bambaşka bir enerjiye kavuşturuyor. Bu yönüyle de olimpiyat bizim için önemli bir hedeftir."

Etiketler
İstanbul Kenya