'1959 öncesi şampiyonluklar' tartışması bitmiyor: Fenerbahçe'den belgeli yanıt

Fenerbahçe Kulübü, Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz ve başkan yardımcısı Yusuf Günay'ın açıklamalarına yanıt verdi.

'1959 öncesi şampiyonluklar' tartışması bitmiyor: Fenerbahçe'den belgeli yanıt

Fenerbahçe'nin 1959 yılından önceki şampiyonluklarında geçerli sayılması talebi ile başlayan tartışmalar sürüyor.

Son olarak Fenerbahçe Kulübü, Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz ve başkan yardımcısı Yusuf Günay'ın açıklamalarına yanıt verdi.

Sosyal medya hesabından belgeler yayınlayan Fenerbahçe Kulübü'nün, ''Belge1: @TFF_Org kendi sitesinde verdiği bilgide ilk TÜRKİYE ŞAMPİYONASININ 1924'de Ankara'da 'Türkiye Futbol Birinciliği' organizasyonu ile yapıldığını açıkça belirtiyor. Aynı kaynaklarda 1937'de başlayan Milli Küme organizasyonunun ilk deplasmanlı milli lig olduğu belirtiliyor'' notu ile paylaştı ilk görsel şöyle:

'1959 öncesi şampiyonluklar' tartışması bitmiyor: Fenerbahçe'den belgeli yanıt - Resim : 1

''Belge2: 1959 öncesi Türkiye Şampiyonluklarını inkar etmek için dilekçeler veren ama 'gelin medenice tartışalım' çağrımıza cevap vermeyen Galatasaray, kendi sitesinde Gündüz Kılıç'ı anlatırken Ankara Demirspor'un 1947 yılındaki TÜRKİYE ŞAMPİYONLUĞUNDA görev aldığını itiraf ediyor'' notuyla paylaşılan görsel ise şöyle:

'1959 öncesi şampiyonluklar' tartışması bitmiyor: Fenerbahçe'den belgeli yanıt - Resim : 2

Fenerbahçe 3. ve son paylaşımda ise ''Belge3: 1959 öncesi Türkiye Şampiyonluklarını inkar etmek için dilekçeler veren ama 'gelin medenice tartışalım' çağrımıza cevap vermeyen Galatasaray, 100. yıl yayınlarında 1939 yılı Milli Küme şampiyonlukları için, TÜRKİYE GENELİ İLK ŞAMPİYONLUĞUMUZ itirafını yapıyor'' notuyla şu görselleri paylaştı:

'1959 öncesi şampiyonluklar' tartışması bitmiyor: Fenerbahçe'den belgeli yanıt - Resim : 3

Etiketler
Galatasaray Fenerbahçe Saray Mustafa Cengiz