Propagandaya çevirmişlerdi: TOGG için Meclis kararı alınmamış!

AKP’li belediyeler seçim döneminde propaganda yapabilmek için belediye meclis kararı olmadan TOGG aldılar. TOGG’ların alınmasına ilişkin kararın Meclis gündeminden geçirilmeden alındığı ortaya çıktı.

Propagandaya çevirmişlerdi: TOGG için Meclis kararı alınmamış!

14 Mayıs seçimleri öncesi AKP propaganda olarak “yerli otomobil” TOGG’u seçim kampanyasında kullandı. İstanbul’da TOOG, şehir meydanlarında, belediyelerin önünde sergilendi. Hatta bazı başkanlar seçim günü o araçlarla okulları tek tek gezdi.

Ancak AKP’li belediyelerin belediye meclis kararı alınmadan TOGG aldığı ortaya çıktı. Fatih, Bahçelievler, Eyüpsultan ve Bağcılar Belediyeleri karar belediye meclisinden çıkmadan otomobil alan belediyeler arasında.

KARAR MECLİSTEN YENİ GEÇTİ

Halk TV'den Ali Macit'in haberine göre, seçimlerden sonra Eyüpsultan ve Fatih Belediyeleri, TOGG alımı için belediye meclis gündemine TOGG alımı kararını getirdiler. Karar belediyle meclislerinden Haziran ayında geçti.

“BAŞKANLIK MAKAMINA ALDIM”

Öte yandan Bağcılar ve Bahçelievler Belediyeleri, hala başkanlık makamına TOGG alımı için bir karar almış değil. AKP’li Bağcılar Belediye Başkanı ve İBB Ulaşım ve Trafik Komisyonu Başkanı Abdullah Özdemir, CHP Bağcılar Meclis Başkanı Mustafa Osmançelebioğlu’na alınan TOGG için, “Başkanlık makamına” alındığını söyledi.

Etiketler
AKP Togg Seçim Meclis