Galip Aykaç'ın istifası MHP'ye yetmedi: Yeni hedef, Erenköy cemaati

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin danışmanı Yıldıray Çiçek, parti olarak bir süredir tartışma yaşadıkları Galip Aykaç'ın BİM CEO'luğundan da istifa etmesi gerektiğini söyledi: "BİM’in asıl sahipleri sustuğuna göre o hadsiz açıklamaların arkasında onlar vardır."

Galip Aykaç'ın istifası MHP'ye yetmedi: Yeni hedef, Erenköy cemaati

Ekonomi yönetimince Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ısrarları doğrultusunda alınan, ancak uzmanlar tarafından altı doldurulamayan kararlar nedeniyle hayat pahalılığı her geçen gün artarken, iktidar ortakları hedefe zincir marketleri koydu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Sürekli zam yapan zincir marketlerin FETÖ’yle irtibat ve ilişkisinin titizlikle araştırılması gerektiğine de inanıyoruz. Milletimizin sırtına zam kamburu yerleştirmek isteyenler her yerde bizi karşılarında bulacaktır" şeklindeki sözleriyle başlayan gerilim, Erdoğan'ın açıklamasının ardından tırmandı:

"(...) Medya yatıyor, kalkıyor belli isimleri ekrana çıkararak market de market yaptıkları iş bu. Marketlerle ilgili gerek zincir gerek diğer marketlerle alakalı fiyatlar böyle. Kabine'de arkadaşlarıma söyledim. Başta Ticaret Bakanlığımız olmak üzere kontrolleri sıkılaştıracağız."

Aynı zamanda Gıda Perakendecileri Derneği Başkanlığı görevini de yürüten BİM CEO'su Galip Aykaç'ın 'üç harfliler' denilerek yürütülen tartışmaya tepkisi ise sert oldu:

"FETÖ örgütüyle bizi tehdit eden parti liderlerine söyleyeceklerimiz var. Bu ülkenin güzel insanları sizlerin yalanlarına hiçbir şekilde itibar etmediler. Bu süreçte o bahsedilen zincir marketleri diye altını çizerek söylenen üç harfliler diye bizleri farklı yere koyan ve bunları koymaya çalışan ve Müslüman olduğunu iddia eden bu insanlara söyleyeceklerimiz var. Lütfen aynaya baksınlar. Kendilerini göreceklerdir. Bunların hepsinde bir art niyet vardır. Bir algı yönetimi vardır. Bunlara tüketicimiz hiçbir zaman karşılık vermemiştir."

Aykaç, bu ifadelerinin ardından rakip firmaların tepkisi üzerine dernekteki görevinden istifa etti. Bu süre zarfında MHP'ye yakınlığıyla bilinen suç örgütü lideri Kürşad Yılmaz tarafından da tehdit edildi; kimi semtlerde BİM'e saldırı düzenlendi.

'BİM'İN ASIL SAHİPLERİ SUSTUĞUNA GÖRE, HADSİZ AÇIKLAMALARIN ARKASINDA ONLAR VARDIR'

Galip Aykaç'ın dernekteki görevinden ayrılması ise Cumhur İttifakı ortağına yetmedi. MHP lideri Bahçeli'nin danışmanı, Türkgün gazetesi yazarı Yıldıray Çiçek, bugünkü köşesinde şunları söyledi:

"Bir görevinden istifa etmiş ama asıl istifa etmesi gereken yer BİM’in CEO’luğudur. BİM’in asıl sahipleri sustuğuna göre o hadsiz açıklamaların arkasında onlar vardır.

Galip Aykaç, gördüğü tepkinin korkusuyla özür diledi ama ona o hadsiz açıklamaları yaptıran kimdi? Asıl bu çok önemli… Çünkü o açıklamalar cesaret hapı içilerek yapılacak açıklamalardı. Cesaret hapının etkisi gidince yapılan özür bunun işaretidir."

ERENKÖY CEMAATİNİN MARKASI

BİM Yönetim Kurulu Başkanı Latif Topbaş, uzun yıllar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a oldukça yakın iş insanlarından biri olarak tanındı. 2018'deki açıklamasında AKP lideriyle dostluklarının 35 yıl öncesine gittiğini söylemişti.

Gazeteci Barış Terkoğlu, geçtiğimiz günlerde BİM ile Erenköy cemaati arasındaki bağı şöyle özetlemişti:

"Mahmut Sami Ramazanoğlu, 1950’lerde, Erenköy tren istasyonunun oradaki Zihni Paşa Camii’nde cemaatini toplamaya başlamış. 70’lerin sonunda Suudi Arabistan’a giderken, Musa Topbaş’ı vekil bırakmış. Cemaatin liderliği, onun ardından, oğlu Osman Nuri Topbaş’a geçmiş. İşte yıllardır dilimizde olan Topbaş ailesi, bu Topbaş ailesi. Hem Erenköy’de başlayan cemaat faaliyetini sürdürüyorlar hem de ticaret işlerini devam ettiriyorlar. Gündemdeki BİM de onların markası."

Etiketler
BİM MHP Devlet Bahçeli