Erzurum'da kamu kurumlarını 'Taşkesenlioğlu' ailesi doldurdu

‘Rüşvet ağı’ tartışmalarıyla gündeme gelen AKP Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu’nun birçok akrabasının kentteki kamu kurumlarında görev yaptığı belirlendi. Bölgedeki yurttaşlar liyakat çağrısı yaptı.

Erzurum'da kamu kurumlarını 'Taşkesenlioğlu' ailesi doldurdu

BirGün'den İlayda Kaya'nın haberine göre, AKP iktidarı döneminde devlet kurumlarına yapılan atamalar yıllardır tepki çekiyor. “Rüşvet ağı” tartışmasıyla gündeme gelen AKP Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu’nun akrabalarının kentteki kamu kurumlarında görev yaptığı belirlendi.

Taşkesenlioğlu’nun ismi organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in “rüşvet ağı” iddialarıyla gündeme gelmişti. Peker, eski Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu ve kardeşi Zehra Taşkesenlioğlu’nun Marka Yatırım Holding’in sahibi Mine Tozlu Sineren’den sermaye artırımı için 12 milyon TL rüşvet istediğini iddia etmişti. Rüşvet tartışmaları yargı gündemine taşınırken Taşkesenlioğlu soyadını taşıyan çok sayıda kişinin Erzurum’da kamu kurumlarında görev yapması dikkat çekti.

Adını Tekman ilçesine bağlı Taşkesen köyünden alan Taşkesenlioğlu ailesi kentte önemli bir itibara sahip. Taşkesenlioğlu ailesinin aynı zamanda Taşkesenligil aileleriyle de akraba olduklarını kaydeden bir yurttaş, “Baba tarafından akrabalar. Hatta kentte Taşkesenli ailesi olarak tanınıyorlar. İki aile de Tekman ilçesinden gelen bir aile” dedi. Aileden çekindiği için isminin açıklanmasını istemeyen diğer yurttaş da, “Taşkesenlioğlu ailesi çok kalabalık ve sözü geçen bir aile. Daha önce de siyasi kimlikler yer aldı ama AKP döneminde çok fazla aynı soyadından kişiler görmeye başladık. Etkili ve yetkili makamlarda görev alıyorlar” ifadelerini kullandı.

İddiaya göre, kentte Taşkesenlioğlu ve Taşkesenligil soyadlarını taşıyan kamu görevlileri şöyle:

Necmettin Taşkesenlioğlu: Erzurum Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Şube müdürü

Zeynep Taşkesenlioğlu: Erzurum Atatürk Üniversitesi’nde Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Bilgi İşlem Daire Başkanlığı’nda çalışıyor

Doçent Muhammed Yasin Taşkesenlioğlu: Erzurum Atatürk Üniversitesi’nde öğretim görevlisi

Nagihan Aksakal Taşkesenlioğlu: Erzurum Atatürk Üniversitesi’nde Uluslararası Dil Sınavları Koordinatörlüğü’nde personel

Yaser Taşkesenlioğlu: Erzurum Gençlik ve Spor il Müdürlüğü’ne bağlı Aziziye Gençlik Merkezi’nde yönetici

Prof. Yavuz Taşkesenligil Erzurum Atatürk Üniversitesi’nde öğretim görevlisi

Adem Taşkesenligil: Erzurum Gençlik ve Spor il Müdürlüğü’ndeki Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü’nde elektrik teknisyeni

Muhammed Taşkesenligil: Erzurum Atatürk Üniversitesi’ndeki Edebiyat Fakültesi’nde öğretim üyesi

Erzurum'da kamu kurumlarını 'Taşkesenlioğlu' ailesi doldurdu - Resim : 1
Yavuz Taşkesenligil

KOLTUKLAR TANIDIĞA

Eski Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil’in Zehra Taşkesenlioğlu ile uzaktan kuzen oldukları da ileri sürüldü. Fuat Taşkesenligil ile Erzurum Atatürk Üniversitesi’nde Profesör Doktor Yavuz Taşkesenligil’in kardeş olduğu belirlenirken, Adem Taşkesenligil’in de Fuat Taşkesenligil’in yeğeni olduğu iddia edildi.

Erzurum'da kamu kurumlarını 'Taşkesenlioğlu' ailesi doldurdu - Resim : 2
Fuat Taşkesenligil

Etiketler
Zehra Taşkesenlioğlu Erzurum Ağrı Milletvekili