Bekir Bozdağ 2011 yılındaki sözlerini böyle savundu: Ben FETÖ’yü yargıdan silen adamım

FETÖ ile olan iltisakının 15 Temmuz darbe girişiminin ardından bozulmasıyla "kandırıldık" açıklaması yapan AKP'nin bakanı Bekir Bozdağ, FETÖ'ye ilişkin sözleri nedeniyle bir kez daha günah çıkarttı. Bozdağ, 2011 yılındaki sözlerine ilişkin olarak "Keşke söylememiş olsaydım" dedi.

Bekir Bozdağ 2011 yılındaki sözlerini böyle savundu: Ben FETÖ’yü yargıdan silen adamım

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, FETÖ’ye ilişkin 2011’de kullandığı ifadelere yönelik açıklama yaptı.

Bozdağ, "FETÖ/PDY’nin o zaman terör örgütü olduğuna dair hiçbir delil yoktu. Önceki bakanların, önceki partilerin genel başkanları Fetullah Gülen’e terör örgütü dememiştir. İlk FETÖ/PDY diyen kişi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır. Bunun da altında MYK’de benim imzam vardır. Bundan gurur duyuyorum. Ben FETÖ’yü yargıdan silen adamım. FETÖ ile mücadeleyi en üst düzeyde yapan adamım" dedi.

AKP'nin 15 Temmuz darbesi sonrası 'kandırıldık" açıklamasını akıllara getiren Bozdağ, "O sözler o dönemde söylenmiş sözler. Keşke söylememiş olsaydım" diye kaydetti.

KADIGİL'DEN BOZDAĞ'A SERT SÖZLER

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda bugün Adalet Bakanlığının 2023 yılı bütçesi görüşmesi sırasında söz alan TİP Sözcüsü Sera Kadıgil, "Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a, “Siz ki döneminizde atadığınız hakim savcıların yüzde 40’ı FETÖ’den ihraç edilmiş bir bakansınız. Bu bakımdan benim gözümde sizin yeriniz bakan koltuğu değil, sanık sandalyesi” demişti.

Etiketler
15 Temmuz Bekir Bozdağ FETÖ Temmuz