Ahmet Şık: Soylu'nun görevden alma yetkisini kullanmasının da önü açılmak istendi

Türkiye İşçi Partisi İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, İmamoğlu hakkında terör soruşturması başlatılmasına ilişkin olarak "belediyeler üzerinden kurulan baskıyla Saray’ın istemediğinin aday bile olamayacağı düşüncesiyle gücün kimde olduğu bir kez daha kanıtlanmış olacak" dedi.

Ahmet Şık: Soylu'nun görevden alma yetkisini kullanmasının da önü açılmak istendi

Türkiye İşçi Partisi İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na hapis cezası verilen dava öncesinde Erdoğan'ın yakın ekibiyle toplantı yaptığına ilişkin iddiaya dair paylaşımda bulundu.

İsmail Saymaz, bugünkü köşesinde, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na hapis cezası verilen dava ile ilgili çarpıcı bir gerçeği açıkladı. Saymaz, duruşmadan bir gece önce Erdoğan'ın yakın ekibini toplayarak bir toplantı yaptığını ve bu toplantıda İmamoğlu'na verilebilecek cezanın kendi partisini nasıl etkileyeceğini sorduğunu yazmıştı.

Şık, Saymaz'ın iddiası üzerine "Hatta o toplantıda yargılamaya dair 3 seçenek olduğu söylendi. 1-Beraat. 2-Alt sınırdan ceza. 3- Hapis cezasının 2 yıl 7 ay olması. Erdoğan’ın 3. seçenekte karar kıldığını artık herkes biliyor" dedi.

Şık şöyle devam etti:

"Hakaret'ten aldığı ceza nedeniyle görevden alınması mümkün olmayan Ekrem İmamoğlu'na böylece terör davası başlatılarak Soylu'nun görevden alma yetkisini kullanmasının da önü açılmak istenmesi kuvvetle muhtemel. Yani HDP’nin seçilmişleri için kullanılacak yöntem yine sahnelenecek.

Muhalefet cephesinin olası CB adayı olarak adı geçenlerden İmamoğlu devreden çıkarılmakla kalmayıp belediyeler üzerinden kurulan baskıyla Saray’ın istemediğinin aday bile olamayacağı düşüncesiyle gücün kimde olduğu bir kez daha kanıtlanmış olacak."

Etiketler
İstanbul Ahmet Şık İşçi Milletvekili