Adalet Bakanı Tunç açıkladı: AYM'nin verdiği karar Can Atalay için Meclis'e dönüş anlamına mı geliyor?

Bakan Anayasa Mahkemesi'nin Can Atalay için verdiği karar için "Gerekçeli kararı gördükten sonra bir açıklama yapmak gerekir" ifadelerini kullandı.

Adalet Bakanı Tunç açıkladı: AYM'nin verdiği karar Can Atalay için Meclis'e dönüş anlamına mı geliyor?

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Anayasa Mahkemesi'nin Can Atalay için verdiği karara ilişkin konuştu.

Bakan Tunç, henüz gerekçeli kararın açıklanmadığını ifade ederek "Gerekçeli kararı gördükten sonra bir açıklama yapmak gerekir" dedi.

Gazetecilerin "Hak ihlali kararı Meclis dönüş anlamına mı geliyor?" sorusuna cevap veren Yılmaz Tunç, "AYM'nin bir hak ihlali kararı varsa gerekçeli kararı okumak gerekir. Gerekçeli karar doğrultusunda ona göre adım atılır" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Gezi Parkı davasında yargılanan avukat Can Atalay, 2022'de 18 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Atalay, 14 Mayıs seçimlerinde Hatay’dan milletvekili seçildi. Türkiye İşçi Partisi'nden (TİP) Hatay milletvekili seçilmesine rağmen tahliye edilmeyen Atalay, halen Silivri Cezaevi'nde bulunuyor.

Anayasa Mahkemesi (AYM), milletvekili seçilmesine ve mazbatasını almasına karşın cezaevinde tutulan Atalay’ın bireysel başvurusunu bu sabah saatlerinde görüştü.

AYM, Can Atalay'ın seçilme hakkı ile kişi hürriyeti ve güvenliği hakkı yönlerinden hak ihlali olduğuna karar verdi. Karar, 5'e karşı 9 oyla alındı. Bir üye mazeret bildirerek toplantıya katılmadı.

Kaynak: Gerçek Gündem