İmamoğlu: Bir yaşıma daha girdim

FOX TV'de İsmail Küçükkaya'nın konuğu olan Ekrem İmamoğlu, Binali Yıldırım'ın akbil indirimi üzerinden yaptığı açıklamaya tepki gösterdi.

İmamoğlu: Bir yaşıma daha girdim

FOX TV'de İsmail Küçükkaya'nın konuğu olan Ekrem İmamoğlu, Binali Yıldırım'ın akbil indirimi üzerinden yaptığı açıklamaya tepki gösterdi.

İsmail Küçükkaya, Binali Yıldırım'ın "Öğrenci akbili 85 liradan 40 liraya düştü, buradaki aradaki farkı ne olacağını merak ediyorsunuz. Oradan oluşun fark ne kadar 45 lira. 45 liralık farkı belediye destek olarak size verecek. Dolayısıyla siz zarar etmeyeceksiniz belediye desteklemek suretiyle bu farkı size verecek." sözlerini sarf ettiği videoyu gösterdi.

İmamoğlu bu sözlere şu yanıtı verdi; "Ben bir yaşıma daha girdim. Öğrenci kartında yaptığımız indirim, cebinde kaldı. İki öğrencisi olan bir ailenin yılda 1080 lira cebine kalacak. Binali yıldırım neyin açıklamasını yapıyor, büyük ihtimalle otobüsçülerle konuşuyor. Aradaki fark sizin cebinizden çıkmıyor, ben belediye olarak size ödeyeceğiz diye. Biz seçimden önce otobüsçülere gidip anlattık, öğrencilere indirim yapacağız, anneleri seyahat ettireceğiz ama bu size yük olmayacak dedik. Ben bunu şubat ayında açıkladık. O zaman Yıldırım bana, ‘Hesap kitap bilmiyor’ dedi. Erdoğan ‘sen kimin parasını dağıtıyorsun’ dedi. 24 Haziran’dan sonra yaptıklarımızı alkışlayacaklar. Şu anda yaptıkları şey aslında bizi açıklamak. Biz seçimden önce karşı çıktık ama bugün ona ortak olduk demelerini beklerdim.

HADİ BENİ TAKİPTEN ÇIKTINIZ!

İBB internet sitesine 5 yılda 80 milyon lira harcanmasına tepki gösterdi. Ardından şu sözleri ifade etti; Ben büyükşehir belediye başkanı oldum, Sayın Mevlüt Uysal’ı takipten çıkacağız falan. Ne yapıyorsunuz, takip etmediğimiz insanları da takip edelim dedim. Hadi beni takipten çıktınız. Bizimle ilgili internet sitesindeki haberleri de silmişler. Altı yılda 226 milyon lira uygulanmayan fikir projelerine harcanan para.

723 milyon lira Sayıştay denetiminde ortaya çıkan zarar. Araç masrafı 123 milyon lira. İhtiyaç dışı araç masrafıdır bu.

Biz ekonomiyi hissetmeyip, toplumla bunu paylaşmazsak, insanların ne hissettiğini anlayamazsak olmaz. O yüzden ben iftar sofralarına gidiyorum ama 10 yıldır gidiyorum. Bakın onlar da gitmeye başladı.

Etiketler
Binali Yıldırım Ekrem İmamoğlu FOX TV