Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a açık çağrı: Eğer açıklamazsan...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın 'oyların çalındığına dair görüntüler var' açıklamasına yönelik çağrıda bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i, parti genel merkezinde ziyaret etti. Görüşmede, Kılıçdaroğlu'na genel başkan yardımcıları Seyit Torun, Oğuz Kaan Salıcı ve Faik Öztrak eşlik etti. Yaklaşık 1 saat 15 dakika süren görüşmenin ardından iki lider ortak açıklama yaptı.

Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın 'oyların çalındığına dair görüntüler var' açıklamasına yönelik çağrıda bulundu.

"Bir hırsızlık var ortada doğru, YSK'da kapalı kapılar ardında milli irade çalınmıştır." diyen Kılıçdaroğlu, "Erdoğan'a açık ve net çağrıda bulunuyorum: Oyların çalındığına ilişkin görüntüler var dediniz. 81 milyon o görüntüleri merak ediyor. Açıklamazsan seni Türk milletine emanet ediyorum. Hakkından onlar gelecektir." şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları;

YSK'NIN VERDİĞİ RET KARARI

Farklı bir karar beklemiyorduk. YSK kendisini reddeten bir kurul. Farklı bir karar beklemek zaten mümkün değildi.

Yüksek Seçim Kurulu'nda 7'li bir çete var. Bunlar talimatla iş yapıyorlar. Aynı talimatla karar verilmiştir.

Sandık aynı sandık, heyet aynı heyet, seçmenler aynı seçmenler, geliyorlar oy kullanıyorlar. Kullandıkları oyu aynı zarfa koyuyorlar. 4 pusulayı aynı zarfa koyuyorlar. YSK diyor ki 'kabul ediyorum bu zarflardan çıkan oyları; ama birisini doğru bulmuyorum'. Hangi oyu doğru bulmuyorsun? 'Büyükşehir belediye başkanlığı dolayısıyla kullanılan oyları doğru kabul etmiyorum, burada yanlışlık yapıldı' diyor. Neye göre, hangi gerekçeye göre? Bunu bırakın hukuk fakültesini bitirmiş bir yargıcı, ilkokuldan mezun olan, hatta hiç okuması yazması olmayan; ama sağduyu sahibi bir kişiye sorsanız 'burada sakatlık, burada bir yanlışlık var' der.

Biz ne olursa olsun, hangi baskıyı kurarlarsa kursun İstanbul'da seçimi alacağız. 16 milyon İstanbullunun vicdanına güveniyorum. Ekrem İmamoğlu sadece CHP'nin adayı değil 16 milyon İstanbul'un belediye başkanıdır. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır, bu kadar haksızlık karşısında kimse susamaz.

Bir hırsızlık var ortada doğru, YSK'da kapalı kapılar ardında milli irade çalınmıştır. Kendisine açık ve net çağrıda bulunuyorum: Oyların çalındığına ilişkin görüntüler var dediniz. 81 milyon o görüntüleri merak ediyor. Açıklamazsan seni Türk milletine emanet ediyorum. Hakkından onlar gelecektir.

Akşener'in konuşmasından satır başları;

İstanbul'da bir seçim yenilenmesi var. Bu seçim yenilenmesine yönelik biz İYİ Parti olarak görüşlerimizi ifade ettik. Biliyorsunuz bizim İstanbul'da adayımız yok ve yine olmayacak. Dolayısıyla Sayın Ekrem İmamoğlu’nu dün desteklemiştik, bugün de elimizdeki tüm imkanları kullanarak destekleyeceğiz. İnşallah seçimi bu defa açık ara ve herhangi bir tereddüde mahal vermeyecek bir sonuç için çalışma yapacağız. Bu arada Cumhur İttifakı'nın büyük ve küçük ortağına da buradan seslenmek isterim; Toplumu ikiye böldünüz, diğer kanatla görüşmüyorsunuz da bari arada bir araya gelin de hatlar karışmasın. Basın üzerinden görüşüp hepimizi germeyin.

Dervişin fikri neyse zikri oymuş. Biz milli iradeden bahsediyoruz, arkadaşlar çalmadan bahsediyor. Dolayısıyla uzmanlık alanları olduğu için böyle bir propaganda yöntemi tespit etmişler.

BAHÇELİ'NİN AÇIKLAMALARI

Sayın Bahçeli çok ilginç bir savrulma içinde. Yıllarca 'bebek katili', 'İmralı canisi' dediği terörist başına birden bire 'Öcalan' demeye başladı, bir sonraki adımı sanıyorum 'Sayın Öcalan' olacak ve bu savrulmanın MHP'ye oy veren Türkiye'de yaşayan her seçmen açısında çok dikkate değer bulunduğunu ve değerlendirileceğini umuyorum. Dolayısıyla biz durduğumuz yerde duruyoruz. Bize 'PKK'lı dediler. Sayın Karamollaoğlu ile birlikte bize 'PKK'lı' dediler. Hatta Sayın Karamollaoğlu ile benim İçişleri Bakanı olan zat tarafından Kandil'le sözleşme imzaladığımız iftirası atıldı. Ama bugün görülüyor ki Kandil'le kim ahbap ve yeni bir açılım, yeni bir saçılımın gündeme getirildiğini bizatihi Sayın Bahçeli'nin dili ile ortaya konduğunu şaşkınlık, hayret, ibretle görmüş durumdayız.

Etiketler
Ağrı Kemal Kılıçdaroğlu